← Terug naar overzicht

3 tips om de perfecte bijbaan te vinden die past bij je studie

Zeker als je studie vordert is het een goede keuze om een bijbaan te zoeken die past bij je studie. Je kan het zien als een opstapje op je CV voor de ‘echte-grote-mensenbaan’ die je straks wilt. Ik heb bijvoorbeeld Communicatie gestudeerd en ben momenteel bezig met een premaster Media en Journalistiek. Deze bijbaan als studentblogger past daarom perfect bij mijn studie. Wil jij ook een bijbaan die bij je studie past? Lees dan snel onderstaande tips om die te vinden!

1. Netwerken, netwerken, netwerken

Ik ben vast niet de eerste die zegt, maar netwerken is cruciaal! Probeer een netwerk om je heen te bouwen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Hoe meer mensen je kent, hoe groter je kans is op een bijbaan die bij je studie past. Begin bijvoorbeeld bij je medestudenten. Zo kreeg ik deze bijbaan via een studiegenootje die bij Studentensteden stage liep!

2. Houd contact met werkgevers

Wanneer je opdrachten uitvoert voor een bedrijf is het verstandig om contact te houden met je werkgever. Zo kan het zomaar zijn dat je oude stagebedrijf opzoek is naar een parttime hulp. Als ze weten dat jij hiernaar opzoek bent (en je een goede indruk hebt achtergelaten natuurlijk) zullen ze sneller aan je denken.

3. Volg bedrijven waar je zou willen werken

Het komt vaak voor dat bedrijven vacatures op hun socialmediakanalen posten. Door deze bedrijven te volgen zie jij deze vacatures meteen in je overzicht en zou er zomaar iets voor je tussen kunnen zitten. Zo zoekt Studentensteden bijvoorbeeld nog studentbloggers! Mocht deze tip niet werken, stuur dan ook eens open sollicitaties naar je favoriete bedrijven. Op deze manier hebben ze jouw gegevens al als er een vacature vrijkomt!

 

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden