← Terug naar overzicht

How-to: je scriptie overleven!

Het schrijven van een scriptie is voor veel studenten een hel. Ik studeerde in augustus af en heb soms nog nachtmerries over die periode. Inmiddels ben ik een ervaren scriptieschrijver, omdat ik hem maar liefst twee keer heb geschreven (lucky me). Daarom deel ik, met alle liefde, deze 3 tips om het schrijven van je scriptie vlekkeloos te laten verlopen!

1. Planning

Ik ben zo iemand die een planning maakt, omdat het van je gevraagd wordt. Toch heb ik ondervonden dat een realistische planning voor je scriptie heel handig kan zijn! Bij het maken van een scriptieplanning denk je namelijk goed na over wat je wanneer moet doen en hoeveel tijd het kost. Doordat je hier goed over nadenkt en het vastlegt loop je minder risico op tijdsnood. (En geloof me, dat wil je ook niet).

2. Neem genoeg rust

Plan ook momenten in dat je niet met je scriptie bezig bent. Als je er teveel mee bezig bent zie je het soms gewoon niet meer. Ik sloeg bijvoorbeeld bij het nummeren van de hoofdstukken iets over of zag een gigantische spelfout over het hoofd. Gun jezelf daarom een avondje Netflix, ga sporten of gezellig eten met vrienden. Daarna kun je weer met een frisse blik naar je scriptie kijken en zit je niet uren naar je scherm te staren.

3. Vraag om hulp!

Je kunt niet overal de beste in zijn. Het is daarom helemaal niet vreemd om hulp aan je vrienden of familie te vragen. Vraag bijvoorbeeld je ouders eens of ze op spelling willen letten of vraag je vrienden om je te helpen met de vormgeving. Het is voor hun waarschijnlijk ook een hele opluchting wanneer jij afstudeert. Wees daarom niet eigenwijs en vraag om hulp. Dikke kans dat ze je willen helpen met je scriptie!

 

 

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden