← Terug naar overzicht

3 heerlijke budgetrecepten onder de €5,-

Lekker en gezond koken hoeft niet altijd duur te zijn. Door de juiste ingrediënten te kopen kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Vermijd bijvoorbeeld voorgesneden groenten en kijk of er een soortgelijk product van het huismerk is. Met deze tips in je achterhoofd volgen hieronder drie lekkere budgetrecepten voor 2 personen onder de €5,-.

Oma’s andijviestamppot (€4,40)

Nou ja, van mijn oma dan.

Dit heb je nodig:

- 500 gram kruimige aardappelen (€1,46)

- 250 gram fijn gesneden andijvie (€1,39)

- 25 gram boter (€0,10)

- 0,1 liter melk (€0,10)

- 1 rookworst (€1,20)

- 30 gram spekreepjes (€0,15)

- snufje zout, peper en nootmuskaat (in huis)

Bereiding

Kook de aardappels in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar en verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking in de magnetron. Haal de aardappels van het vuur en doe de spekjes, zonder boter, in een koekenpan. Stamp de aardappels met de boter en melk fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Voeg vervolgens de andijvie en spekjes toe en stamp goed door elkaar. Serveer met de rookworst in plakjes gesneden.

Romige spaghetti carbonara (€2,61)

Met de nadruk op romig, want de echte Italianen doen er natuurlijk geen room in.

Dit heb je nodig:

- 250 gram spaghetti (€0,20)

- 125 ml verse slagroom (€0,59)

- 1 ui (€0,40)

- 1 teentje knoflook (€0,07)

- 1 eidooier (€0,15)

- 100 gram spekreepjes (€0,50)

- 75 gram geraspte pittige kaas (€0,70)

- snufje peper (in huis)

- scheutje olijfolie (in huis)

Bereiding

Snijd de ui in blokjes en pers de teen knoflook in een knoflookpers. Zet een pan met kokend water en een hapjespan op het vuur. Doe in beide pannen een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in de pan met kokend water en de speekreepjes in de hapjespan. Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe aan de spekreepjes en roer regelmatig.  Doe ondertussen de slagroom en eidooier in een kommetje en roer tot het een mengsel is. Haal na 12 minuten de spaghetti uit de pan en giet af. Doe de spaghetti in de hapjespan bij het spekmengsel en roer door elkaar. Voeg vervolgens het slagroommengsel, de kaas en peper toe aan de spaghetti. Roer op laag vuur goed om tot het slagroommengel en de kaas gemengd zijn tot een saus. Serveer in diepe borden.

Zelfgemaakte groentesoep (€3,29)

Zelfgemaakt, met een beetje hulp van Maggi.

Dit heb je nodig:

- 100 gram rundergehakt (€1,00)

- 2 bouillonblokjes naar keuze, bijvoorbeeld kip of rund (€0,25)

- 100 gram gesneden soepgroenten (€1,29)

- 1 stokbrood (€0,75)

- 1 liter water

- snufje peper en zout

Bereiding

Doe het gehakt in een kom met wat peper en zout en kneed door elkaar. Draai er vervolgens kleine gehaktballetjes van. Zet een pan met 1 liter water op het vuur, voeg de bouillonblokjes en soepgroenten toe. Wanneer het water kookt voeg je een voor een de gehaktballetjes eraan toe. Laat de soep vervolgens nog zo’n 5 tot 10 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met het stokbrood!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Like onze Facebookpagina! En blijf op de hoogte van alle studenten updates!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op