Skip to main content

Zomervakantie 2020: staycation in Delft

Een vakantie in het buitenland zit er deze zomer helaas niet in. Vanwege het coronavirus moeten we de komende tijd nog veel afstand houden en zo min mogelijk reizen. Gelukkig zijn er activiteiten in Delft die voldoen aan de RIVM-regels. In deze blog lees je wat je tijdens je staycation kan doen. 

Picknicken in Delft

Lekker buiten de deur lunchen of dineren is in deze tijd een stuk lastiger dan normaal. De terrassen zijn dan wel weer open, maar vanwege de coronamaatregelen is hier vaak maar beperkt plek. Om toch ergens anders dan thuis te eten, kun je een picknick organiseren. Bereid een lekkere maaltijd voor met je huisgenoten of andere quarantainebuddies en zoek een rustig plekje uit. Ga bijvoorbeeld aan de plas zitten bij het Delftse Hout.

Wandel- of fietstocht

Om een beetje in beweging te blijven, kun je bij lekker weer ook een lange fiets- of wandeltocht maken. Weet je niet zo goed waar je heen moet lopen of fietsen? Geen probleem, daar heb je tegenwoordige handige apps en websites voor. Wandelroutes kun je bijvoorbeeld plannen via Wandelnet. Voor fijne fietsroutes is Fietsnetwerk een goede site.

Pimp je tuin of balkon

Ben jij zo’n geluksvogel met een tuin of balkon in zijn studentenhuis? Dan is dit hét moment om deze eens een goede make-over te geven. Hoewel we weer wat meer mogen dan een tijdje geleden, is thuisblijven nog altijd het veiligst. Als je lekker op je eigen balkon of in je eigen tuin kan chillen, is het dus een win-winsituatie. In de blog van Puck lees je hoe je je tuin of balkon opknapt met een studentenbudget.

Verveel je je?

Ben je je na deze tips nog steeds aan het vervelen? Of is het slecht weer waardoor je geen leuke buitenactiviteiten kunt doen? Check dan deze tips over thuisblijven door het coronavirus.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.