Skip to main content

Zo vind je een leuke kamer!

Ga je na de zomer studeren in een nieuwe stad ver bij je ouderlijk huis vandaan? Of ga je eindelijk op jezelf wonen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een kamer. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z'n werk? Wij hebben een vijf tips voor je op een rij gezet die ervoor gaan zorgen dat jij - met een beetje geluk - in een mum van tijd de perfecte kamer gaat vinden!

1. Meld je aan bij verschillende Facebookgroepen

Bij het zoeken van een kamer is Facebook je beste vriend, want hier kun je je aansluiten bij Facebookgroepen waar kamers geplaatst worden. Hier worden regelmatig kamers gedeeld door mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisgenootje. Deze kamers komen vaak niet op websites te staan, omdat de huidige huurder van de kamer een nieuwe huurder kan aandragen bij de verhuurder. Zoek op Facebook naar groepen met namen als 'kamers in [naam van de stad]', 'huisgenoten gezocht in [naam van de stad]' en zoek vooral ook op Engelse groepen!

2. Plaats een leuk stukje met foto over jezelf op Facebook

Als jij een leuk, spontaan stukje tekst over jezelf schrijft met je hobby's en een grappig feitje over jezelf, dan hebben mensen gauw door wat voor persoon jij bent. Zo heb je een goede eerste indruk gemaakt bij de mensen waar jij waarschijnlijk óók mee in een huis zou kunnen wonen. Schrijf ook een oproepje waarin je vertelt naar wat voor soort kamer je op zoek bent, of je graag regelmatig met je huisgenoten zou willen eten en wat je budget is. Plaats dit stukje dan in een van de Facebookgroepen die ik in het punt hierboven heb beschreven, of vraag of je vrienden zo lief willen zijn om het bericht te delen!

3. Stop je geld in een aantal goede websites

Helaas kost het vaak geld om een account aan te maken op websites waar je kamers en/of studio's kan vinden. Of dan kun je de beschikbare kamers wel bekijken, maar niet reageren zonder te betalen. Het is handig om een klein onderzoekje te starten welke website het meeste aanbod heeft in jouw nieuwe studentenstad. In de ene stad wordt bijvoorbeeld Kamers.nl meer gebruikt dan Pararius. Heb je je aangemeld bij een aantal websites? Dan is de grootste tip: reageer zo snel mogelijk. Ben je echt serieus over het vinden van een kamer? Zet dan iedere ochtend je wekker rond 7 uur, zodat je de nieuwe lading aangeboden kamers direct kunt doorspitten naar de pareltjes. Zit er wat tussen? Bel direct! Mailen heeft vaak niet zoveel zin, omdat héél veel mensen mailen en jouw mailtje waarschijnlijk pas in de loop van de middag wordt gelezen. 

4. Bezoek zo veel mogelijk hospiteeravonden

Misschien heb je via via een leuke kamer gevonden en ben je op slag verliefd. Je bent uitgenodigd voor de hospiteeravond, maar de kans is groot dat je niet de enige bent die is uitgenodigd voor deze avond. Zeker bij de grote studentenhuizen kun je wel rekenen op een groep van 20 mensen die óók verliefd zijn op die geweldige kamer. Dus spreid je kansen. Reageer zo vaak mogelijk, zo snél mogelijk en ga naar zoveel mogelijk hospiteeravonden. Laat je van je beste kant zien, dus ben jij bijvoorbeeld goed in bakken? Neem dan een zelfgebakken taart mee, want liefde gaat eigenlijk altijd door de maag...

5. Zoek een huisgenootje en huur een appartementje

Ken je nog wat andere mensen die naar dezelfde studentenstad verhuizen? Sla de handen ineen en ga samen een appartementje huren! Vaak betaal je dan veel minder dan wanneer je een aparte kamer in een studentenhuis huurt. Het is vaak gezelliger omdat je de mensen al kent, maar ook een stuk minder spannend als je voor het eerst uit huis gaat wonen. Het enige wat wel noodzakelijk is bij het huren van een appartement, is dat er vaak een ouder als garantsteller aangewezen moet worden. Kun je dit regelen met jouw ouders of de ouders van je aanstaande huisgenootjes, dan is dit een supertoffe oplossing!

Succes met het vinden van een kamer, en wees niet getreurd als het niet zo gauw gaat als jij zou willen. De perfecte kamer komt vanzelf!

Liefs, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.