Skip to main content

Zo vier je coronaproef kerst in Delft

De kerstvakantie zal er dit jaar anders uitzien dan normaal. Een uitgebreid kerstdiner met een grote familie of een paar dagen naar het buitenland zit er helaas niet in. Gelukkig betekent dit niet dat er een saaie kerst voor de deur staat. Er zijn namelijk genoeg leuke activiteiten waarmee je jezelf bezig kunt houden de komende feestdagen.

Coronaproof kerstdiner

Als alternatief voor een uitgebreid, drukbezocht kerstdiner, kun je een coronaproof kerstdiner organiseren. Het is immers zonde om de feestelijke kerstmaaltijd over te slaan! Ga bijvoorbeeld voor een kerstdiner met je huisgenoten. Bereid allemaal een dinergang voor en trek je mooiste kerstkleding aan. Of organiseer een online kerstdiner met mensen die je wegens de maatregelen niet kunt zien. Als je allemaal hetzelfde gerecht kookt, lijkt het alsof je echt samen eet. Ben je niet zo’n keukenprins(es) en heb je inspiratie nodig voor lekkere recepten? Lees dan de blog van Claire met simpele gerechten voor het kerstdiner.

Knutselen met kerst

Wees creatief en ga knutselen met kerst. Maak bijvoorbeeld originele kerstkaartjes om naar je familie en vrienden te sturen. Of knutsel je eigen kerstversiering om je studentenkamer zo gezellig mogelijk te maken. Bij Hobbyvoordelig in winkelcentrum De Hoven Passage kun je alle benodigdheden hiervoor inslaan.

Kerstfilms

Als je van romantische films houdt, is kerst dé ultieme tijd van het jaar voor filmavondjes. Netflix heeft een heleboel nieuwe kerstfilms toegevoegd die stuk voor stuk lekker zoetsappig zijn. Sla dus lekker veel snacks in, trek je zachtste pyjamabroek aan en kijken maar!

Kerstcadeautjeskoerier

Kom je normaal gesproken samen met de familie om cadeautjes uit te wisselen, maar gaat dat dit jaar niet door? Breng de cadeautjes dan langs! Stap op de fiets en rijd de huizen van je familie of vrienden langs om cadeautjes voor de deur te zetten. Na het aanbellen kun je op veilige afstand gaan staan, zodat het cadeau in ontvangst kan worden genomen. Woont je familie te ver? Dan kun je de presentjes opsturen. Voor cadeau-inspiratie kun je mijn blog over kerstcadeautjes in Delft checken.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.