Skip to main content

Zo richt jij je studentenkamer in met een budget

Studeren is helaas erg duur, waardoor je weinig geld overhoudt. Heb je net een kamer, maar zit je met je handen in je haar over het aanschaffen van de inrichting? Lees dan hier hoe je met een budget je studentenkamer kan inrichten. 

Budgetstores

Er zijn veel diverse budgetstores, waar je goedkoop leuke spullen kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan Budget Home Store. Voor woonaccessoires kan je bijvoorbeeld terecht bij Xenos en Big Bazar. Ook bij de Kruidvat zijn er regelmatige leuke aanbiedingen. Goedkope led lichten kan je kopen je bij het Ledloket. Deze led lichten zijn niet alleen goedkoop, maar ook duurzaam. Naast led lichten kan je ook een led strip kopen. Hiermee krijg jij een warme sfeer in je kamer. Led lampen kan je het beste altijd nieuw kopen. Ook kan je deze beter niet bij budgetstores kopen. Het is belangrijk dat je goede kwaliteit lampen gebruikt, zodat ze ook lang meegaan. Hierdoor zijn ze op lange termijn ook goedkoper dan slechte kwaliteit lampen, die snel kapot gaan.

Marktplaats

Op Marktplaats kan je veel verschillende dingen kopen, van kasten tot kussentjes. Van kussens en banken kan je de hoes vervangen. Zo is het weer schoon en zo goed als nieuw. Kussentjes en dekens kan je ook makkelijk wassen. Als je geen nieuwe hoes kunt kopen kan je de hoes ook laten stomen. Soms vind je zelfs (bijna) nieuwe spullen. Mensen moeten bijvoorbeeld spullen verkopen, omdat diegene gaat samenwonen of het product dubbel heeft. Houd goed Marktplaats in de gaten zodat je snel kunt bieden. Soms kan je dan iets heel goedkoop aanschaffen, omdat de persoon snel af wilt van het product. Wist je dat Marktplaats ook een App heeft? Zo kan je nog makkelijker bieden. 

Weggeefhoeken

Facebook heeft veel pagina's en groepen met weggeefhoeken. Hier kan je leuke dingen gratis krijgen. Ook hierbij is het belangrijk dat je snel reageert. Meestal geldt dat de eerste die reageert het product krijgt. Je kunt je Facebook zo instellen dat je een melding krijgt als er iets wordt gepost in de groep of pagina. 

Neem de tijd

Voel geen druk dat je jouw inrichting meteen in een keer moet hebben afgemaakt. Koop eerst de essentiële dingen. De woonaccessoires kan je later kopen als je weer salaris of studiefinanciering hebt ontvangen. Ben je binnenkort jarig? Vraag dan cadeaubonnen voor je verjaardag of stel een verlanglijstje van spullen op die je nog graag wilt. 

Door goed in kaart te brengen welke uitgaven je hebt, kan je ook meer geld besparen. Zo houd je nog geld over voor andere dingen dan je inrichting.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.