Skip to main content

Zo overleef je het thuis studeren!

Het studiejaar 2019/2020 is uitgelopen tot een vreemd jaar. Al wekenlang zit je vanuit huis te studeren en volg je online colleges. Voorlopig blijft dit zo, dus kan je er maar beter het beste van maken! In deze blog geef ik je tips hoe je deze tijd zo comfortabel mogelijk doorkomt.

Studeren

Het is belangrijk dat je de focus houdt op wat belangrijk is: het behalen van je punten. Als je een slechte concentratie hebt en snel wordt afgeleid is een noise canceling headphone een goede investering. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken om even een momentje te pakken. Een lekker muziekje op en een kwartiertje de zon in. Het is verleidelijk om van het ene scherm naar het andere scherm te gaan. Maar je ogen en hersenen vinden dit minder leuk. Print daarom studiemateriaal regelmatig uit zodat je lekker ouderwets met de markeerstift aan de slag kan gaan. Staat je printer al jaren ongebruikt in de hoek van je kamer? Tegenwoordig worden inktcartridges thuisbezorgd, dus je hebt 'm zo weer up and running!

Ontspanning

Niemand wordt gelukkig van de hele dag binnen zitten. Gelukkig hebben wij in Nederland een intelligente lockdown en mogen we dus wel de deur uit om te wandelen en te sporten. Of je een sportliefhebber bent of niet, na wekenlang niet bewegen wil zelfs jij wel een blokje om. Neem een lekkere snack mee, wat te drinken en een kleedje. Kun je lekker genieten van de rust op het strand of in een park. Dan kun je daarna weer hard aan de bak.

Opruimen

Niet ieders favoriete bezigheid, maar nu we veel meer thuis zijn, wordt het huis ook veel sneller rommelig. Heb jij ook zoveel kleine rommeltjes en liggen die gewoon in een kast? Bestel bij de HEMA of IKEA plastic bakken om alles gecategoriseerd op te ruimen. En aangezien je toch al opnieuw de printer hebt geïnstalleerd kun je die gebruiken om mooie stickers te printen. De stickervellen kun je ook kopen bij de HEMA en als je echt mooie stickervellen wilt, zoek dan op Pinterest! Label al je plastic bakken, maar ook glazen potten voor de keuken kun je hiermee beplakken. Altijd goed om dingen op te ruimen en zo ziet het er ook een stuk gezelliger uit!

Sociale contacten

Je kan nu niet meer zomaar afspreken met je beste vrienden, familie en studiegenootjes. Dat is balen, maar het is helaas even niet anders. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om in contact te blijven. Zo kun je (video)bellen of samen online spelletjes spelen! Er zijn ook steeds meer bedrijven die een pubquiz organiseren online. Vorm een team met je beste vrienden, pak er een biertje bij en wie weet winnen jullie de online quiz wel ;-)!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.