Skip to main content

Zo organiseer je het meest legendarische huisfeest!

De vakantieperiode is de perfecte tijd om een huisfeest te geven. Het is lekker weer, iedereen is vrij en de buren zijn op vakantie. Wij geven je in deze blog daarom tips om het beste huisfeest ever te organiseren!

Thema van het huisfeest

Cruciaal bij een goed huisfeest is het thema. Want hoe beter het thema, hoe meer mensen er naar je fuif willen komen. Een goed thema zorgt er namelijk voor dat iedereen over jouw huisfeest praat. Hoe tof is het als iedereen al weken van te voren bezig is met hun outfit en hoe het huis eruit gaat zien? Zorg dus dat je een uniek thema uitkiest, waarbij je wel makkelijk kleding en versieringen kunt kopen of maken. Je wilt op de avond zelf natuurlijk dat jouw gasten zich helemaal in een andere wereld wanen. Op het gebied van versieringen kun je het ook zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Denk aan je eigen bierviltjes drukken, de ruimte anders indelen met behulp van doeken of gewoon het huis in thema schilderen. Wees dus creatief!

Gastenlijst voor het huisfeest

Natuurlijk is het bij een huisfeest van groot belang wie je uitnodigt. Zo wil je dat er genoeg mensen komen, maar ook niet te veel. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je geen mensen uitnodigt die niet met elkaar kunnen opschieten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw huis de plaats delict van een grote vechtpartij wordt ;). Maak daarom vooraf goede afspraken met je huisgenoten. Weet je dat een vriend van jou niet goed door één deur kan met vrienden van een andere huisgenoot? Spreek dan duidelijk af wie je wel of niet gaat uitnodigen. Ook is het cruciaal dat je met je huis bespreekt hoeveel mensen iedereen mag uitnodigen. Zo ben je er zeker van dat er tijdens het feest niet veel te veel mensen voor de deur staan. Heb je een supergroot studentenhuis en is jullie jaarlijkse huisfeest bijna een evenement? Dan moet je misschien een vergunning bij gemeente Delft aanvragen.

Partyproof maken van het studentenhuis

Ten slotte is het belangrijk dat je het huis helemaal partyproof maakt. Natuurlijk zorg je voor genoeg drank, snacks en wc-papier. Heb je wat entertainment nodig? Lees dan onze blog met de 3 leukste onbekende drankspelletjes voor inspiratie. Verder is het cruciaal dat je alles weghaalt wat duur is, emotionele waarde heeft of snel kapot gaat. Deze spullen kan je bijvoorbeeld opbergen bij vrienden of je familie. Daarnaast is het cruciaal dat je tijdens het feest al zoveel mogelijk opruimt, zodat je de dag erna niet alles hoeft te doen. Koop dus genoeg vuilniszakken, zet genoeg prullenbakken neer en neem telkens wat lege flesjes mee als je door het huis loopt.

Veel plezier op jullie huisfeest!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.