Skip to main content

Zo maak jij jouw body summer ready

Is jouw body al klaar voor de zomer? Voor mij is er nog aardig wat werk aan de winkel. Daarom heb ik uitgezocht hoe je het beste kunt werken aan je summer body!

Bedenk eerst goed wat je wil bereiken. Wil je afvallen? Dan kun je het beste cardiotrainingen doen. Wil je juist gespierder worden? Dan kun je het beste krachttraining doen. Als je gewoon wat strakker wil worden, dan kun je beide combineren.

Plattere buik

De meeste mensen vinden het belangrijk om een platte buik te hebben. Als je binnenkort in je bikini/zwembroek over het strand huppelt, wil je wel een platte buik hebben. Laten we even zeggen dat ons doel is om een platte buik je hebben voor de zomer. Dan kunnen we beter maar snel aan de slag gaan!

Tijd voor cardio

Als jij een platte buik wil, dan moet je eerst vet verbranden. Plaatselijk vet verbranden bestaat niet, dus dit betekent dat als je buikvet kwijt wil raken, je gewoon moet afvallen. Dus tijd voor cardio: ga hardlopen, skeeleren, fietsen of wat jij maar wil. Zodra jij dat laagje vet hebt verband, kun je werken aan die buikspieren.

Buikspieroefeningen

Als dat laagje vet van je buik af hebt, dan ga je pas resultaten zien van je buikspieroefeningen. Zelf vind ik buikspieroefeningen op een matje heel fijn, maar je kunt hier ook gewichten aan toevoegen. Dan gaat het proces nog net wat sneller. Je kunt ook een buikspierchallenge doen. Elke dag doe je een paar oefeningen die maar een paar minuten duren en je doet er steeds meer. Dit kost je dagelijks niet veel tijd, maar je maakt wel snelle progress!

Let op je voeding

Niet alleen sporten helpt jou aan die summer body, maar ook je eetgewoontes. Ze zeggen altijd: als je wil afvallen, doe je dit door 80% beter te eten en 20% door sporten. Dus zet die frituur eens opzij en focus jezelf op een gezonde voeding. Probeer vooral meer groente en fruit te eten. En als je echt jouw spieren wil laten groeien, dan moet je ook veel eiwitten eten.

Succes met die summer body!

Deze tips moeten jou vast wel helpen. Kun jij toch wel wat extra motivatie gebruiken om te gaan sporten? Lees dan mijn blog: Zo ga je wel echt naar de sportschool!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.