Skip to main content

Zo leer je nieuwe mensen kennen in Delft

Als je nieuw bent in een studentenstad, kan het soms best lastig zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Want waar begin je met zoeken? In deze blog geven we een paar tips waarmee je in no time nieuwe vrienden vindt in Delft!

Ga bij een studentenvereniging

De makkelijkste optie is om je aan te melden bij een studentenvereniging. Je kunt je natuurlijk bij het Corps aansluiten, maar als dat niets voor jou is, zijn er nog genoeg andere opties. Er zijn gezelligheidsverenigingen van verschillende groottes en met verschillende sferen. Je leest hier meer over op onze pagina met gezelligheidsverenigingen in Delft. Naast gezelligheidsverenigingen zijn er ook veel sportverenigingen, zoals roeien, volleybal en hockey.

Ga op kamers

Dit klinkt eng, maar het is juist een aanrader om jezelf in het diepe te gooien. Wanneer je op kamers gaat, heb je meteen contact met andere studenten. Je huisgenoten kennen vast weer andere mensen of weten de leukste plekken om met nog meer mensen te socializen. Als je een kamer in Delft zoekt, kijk dan even bij ons kameraanbod of bij Stichting DUWO. Lees ook onze gids om de perfecte kamer te bemachtigen!

Zoek een bijbaantje

Houd je tijd over naast je studie? Zoek dan een bijbaantje in Delft. Hiermee verdien je een beetje geld om je studentenleven te bekostigen én je kunt er nieuwe mensen leren kennen. Ga op zoek naar een baan met collega’s van je eigen leeftijd. In de horeca zijn bijvoorbeeld veel studenten te vinden. Bovendien kun je in horecagelegenheden ook makkelijk een praatje maken met gasten. Delftstudentenstad verzamelt de leukste vacatures van bijbaantjes in Delft voor je!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.