Skip to main content

Zo knap je jouw vereniging op!

Je studentenvereniging is een groot onderdeel van je studententijd. Of je nou bij een gezelligheidsvereniging, sportvereniging of andere vereniging lid bent: je brengt er ongetwijfeld een hoop tijd door met leuke mensen. Voor zo’n belangrijke, sociale plek wil je ongetwijfeld iets terug doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een opknapbeurt? Trommel alle leden op en ga samen aan de slag!

Frisse muren

Bij een opknapbeurt mogen frisse muren natuurlijk niet ontbreken. De makkelijkste manier om de muren op te knappen is door ze te verven. Bepaal samen met de leden welke kleuren de muren moeten krijgen en ga aan de slag. Als je met een groep mensen aan de slag gaat, is deze klus zo gebeurd. Het verven van de muren is een relatief simpele klus, maar wel eentje die een grote impact op de ruimte heeft. Er zijn wel een paar punten waar je rekening mee moet houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de muren schoon en vetvrij zijn. Anders loop je het risico dat de verf niet goed dekt. Plak ook alle randen af waar de verf niet mag komen en dek de vloer en meubels af. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het zou zonde zijn als er verf zit op plekken waar het niet hoort.

Nieuwe inrichting

Bij een opknapbeurt hoort ook een nieuwe inrichting. Het is vaak wel prijzig om alles te vervangen dus probeer creatief te zijn. Blaas oude meubels bijvoorbeeld nieuw leven in door ze een nieuw laagje verf te geven. Je kunt ook een inzamelingsactie houden als bijvoorbeeld de kantine inrichting of kleedkamerinrichting aan vervanging toe zijn. Bedenk een ludieke stunt om geld in te zamelen of houd een sponsoractie.

Reparaties

Bij het opknappen van de vereniging is het ook fijn als alle reparaties gedaan worden. Loop het hele pand na en noteer wat er gemaakt moet worden. Deel de klussen op in klussen die door de leden zelf gedaan kunnen worden en klussen waar een professional voor nodig is. De makkelijke klussen kunnen onder de leden verdeeld worden. Voor de moeilijkere klussen is het altijd goed om eerst eens in het netwerk van de leden rond te vragen. Wie weet heeft iemand wel connecties met een professional en kunnen jullie korting krijgen. Als alles gerepareerd is, is het goed om het pand zo god mogelijk te onderhouden. Zo voorkom je dat er in één keer heel veel gemaakt moet worden in de toekomst.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.