Skip to main content

Zo houd jij je aan jouw goede voornemens!

We kennen ze allemaal: goede voornemens. In 2018 ga ik 10 keer per week sporten, 40 uur per week werken, een muziekinstrument leren bespelen, een extra studie doen en mijn vriendinnen wekelijks zien. Nu nog realistisch zijn en ze waarmaken!

Wat wil jij echt veranderen?

Zijn er dingen die jij echt wil veranderen? En hoe graag wil je dit? Wil jij echt al heel lang afvallen en ben je serieus van plan om te gaan sporten en gezond eten? Bedenk een goed plan en schrijf ook echt op wat je wil bereiken en hoe. Wil jij een nieuwe studie beginnen? Ga serieus op zoek, weet wat je wil en zet je plannen vast!

Wees realistisch

Tien keer per week sporten is misschien niet erg realistisch, voor mij niet in ieder geval. Dus de tip is hier: wees ook echt realistisch. Pak je agenda erbij en stel jezelf de vraag: hoeveel keer per week kan ik sporten? Als je met jezelf afspreekt dat je 1 of 2 keer per week gaat, kun je altijd meer gaan als je er tijd voor hebt.

Zorg dat je er niet meer onderuit kan komen

Je wil het toch echt graag? Zorg dan dat je er niet meer onderuit kan. Schrijf je in voor gitaarles. Als er iemand zit te wachten om je les te geven dan moet je wel gaan. En je hebt het al betaalt, dus dan moet je er eigenlijk wel gebruik van maken!

Plan vaste momenten in

Ritme helpt altijd. Als jij heel graag meer tijd wil besteden aan je studie, spreek dan met jezelf af (of met medestudenten) dat jij op je vrije dinsdagmiddag aan school werkt. Als dit eenmaal in je systeem zit, dan is het makkelijker om het te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook elke vrijdagavond koken met je vriendinnen. Zo zijn jullie elke week samen, eten moet je toch.

Mats jezelf af en toe

Maak het tot slot niet te lastig voor jezelf. Je kunt af en toe echt wel een keertje overslaan. Iets doen is altijd al beter dan niets. Maar niet te vaak natuurlijk, want anders lopen je goede voornemens alsnog in de soep. Hulp nodig bij het zoeken van sportactiviteiten? Kijk dan op onze pagina vrije tijd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.