Skip to main content

Zo haal je in crisistijd toch de zomer in huis

Terwijl we zoveel mogelijk binnen moeten zitten is het buiten fantastisch weer. Dit is super lastig, maar je kan er ook de positieve kant van in zien. Door het lekkere weer hebben we nog de mogelijkheid leuke dingen te doen in de buitenlucht, kunnen we genieten van de zon op onze huid en krijgen we in ieder geval genoeg vitamine D binnen. Het is even improviseren, maar met de nodige dosis creativiteit kun je ook nu volop genieten van de zomer. Geen vakantie in eigen land, maar vakantie in eigen huis en tuin. In deze blog geef ik je een aantal ideeën mee hoe je hier vorm aan geeft.

Beach at home

Als je niet naar het strand kunt, haal je het strand toch gewoon in huis? Dit klinkt lastig, maar dat is het helemaal niet. Toen ik een tijdje geleden thuiskwam nadat ik boodschappen had gedaan, hadden mijn huisgenootjes de slaapkamer die grenst aan het balkon omgetoverd tot een heus strand. Handdoeken op de grond, de balkondeuren open en een blauw kleedje als zee. Zonnebrand op je huid, bikini en slippers aan en een grote zonnebril op. Vervolgens zet je wat strandmuziek op en speel je zee geluiden op de achtergrond. Daarna blaas je alle opblaas accessoires die je hebt op om mee te spelen of lekker op te chillen. Ten slotte snijd je een watermeloen in stukjes en zorg je voor verfrissende biertjes of een (alcoholvrije) cocktail. Geloof me, een Spaans strand is er niks bij!

Zomerse proeverij

Een proeverij is gezellig, leerzaam en lekker tegelijk. Het is een erg leuke activiteit om te organiseren voor warme middag in het weekend. Denk bijvoorbeeld aan een speciaalbiertjes proeverij. Haal allerlei verschillende soorten biertjes bij de lokale slijterij of bestel een bierpakket online. Zorg voor een afwisseling aan smaken en alcoholpercentages. Download en print een tasting formulier waarop je ‘gasten’ alle biertjes uitgebreid kunnen beoordelen. Verdeel ieder biertje over kleine glaasjes en laat iedereen alle bieren uitgebreid ruiken, proeven en beoordelen. Maak er eventueel een competitie van en koop een kleinigheidje voor diegene die de meeste biermerken of -soorten heeft geraden.   

Het is belangrijk dat je een goede volgorde aanhoudt bij het serveren van de biertjes. Als basis zet je de biertjes op volgorde van het laagste naar het hoogste alcoholpercentage. Houd ook rekening met de smaakintensiteit: heeft een bier met een lager percentage erg sterke smaken (bijvoorbeeld heel kruidig), schuif deze dan een plaatsje door. Om het helemaal af te maken zorg je voor bijpassende hapjes.

Naast bieren zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een proeverij. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten smaken ijs of een verfrissende rosé proeverij. 

Vakantie vibes

Een vakantie zit er deze zomer niet in. Super balen! Daarom moeten we maar proberen de vakantie vibes een beetje in huis te halen. Een superleuke en gezellige manier om dit te doen is in de vorm van een heuse vakantiequiz. Deze kun je zelf maken en vervolgens spelen met je familie of huisgenoten. Deel de quiz op in blokken met thema’s als kennis over landen, talen, lokaal eten & drinken en cultuur. De quiz kun je vervolgens zowel online als in real-life organiseren. Zorg voor een lekker drankje en houd als quizmaster de scores bij. Extra leuk is om voor de winnaar een klein cadeautje te regelen, ook in het thema van de zomer natuurlijk.

De nodige verfrissing

Mocht het nou écht warm worden, daag je huisgenoten dan uit voor een watergevecht. Haal flessen, plantensprays, ballonnen, emmers en andere accessoires tevoorschijn om elkaar zo nat mogelijk te maken. Goede band met het studentenhuis naast je? Gooi het water dan nét een stukje verder en laat ze met een nat balkon achter. Hilariteit verzekerd!

Lekker aan het zonnen? Deze podcasts kun je natuurlijk ook beluisteren als je lekker in het zonnetje ligt. Have fun :-)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.