Skip to main content

Zo haal je de winterse sfeer in huis

Het wordt steeds kouder en sneller donker buiten. Dat betekent dat de winter nu echt in aantocht is! Officieel is 21 december pas de eerste dag van de winter. Maar door de coronamaatregelen hebben velen van ons nu al zin in de feestdagen. Logisch natuurlijk, want de feestdagen staan garant voor veel gezelligheid. Om nu al een beetje van die sfeer in huis te halen, geven wij je tips voor een winterse sfeer in huis!

Overal lichtjes

Zeker nu Lichtjesavond niet gevierd kan worden zoals normaal, is het des te leuker om veel lichtjes in huis te halen. Versier dus niet alleen de kerstboom met lampjes, maar hang ze ook op andere plekken in huis. Hang bijvoorbeeld wat lichtsnoeren voor het raam en aan de muur boven de bank. Zo haal je direct die knusse sfeer in huis. Hebben jullie een balkon? Haal dan ook wat buitenlampjes die je boven de tuinset balkon hangt. Het huis ziet er van buiten dan meteen leuk uit en het is een stuk gezelliger om even buiten te gaan zitten met een dekentje en een kopje thee.

Winterse accessoires

Voor nog meer sfeer in huis zijn winterse accessoires natuurlijk onmisbaar. Begin bij de voordeur met een gezellige kerstkrans. Koop wat leuke kleedjes waar je onder kan kruipen op de bank en zet winterse kaarsen neer. Kussentjes zijn ook onmisbaar in een winters huis. Als jullie al kussens op de bank hebben, kun je ook alleen nieuwe kussenhoezen kopen met winterse kleuren en prints. Wil je echt uitpakken? Haal dan ook geurzakjes met winterse geuren als dennenbos, kaneel of kruidige appel. Zodra je het huis binnenstapt, waan je je dan meteen in winter wonderland!

Winterse lekkernijen

Voor alle knusse avonden op de bank mogen winterse lekkernijen natuurlijk niet ontbreken. Warme chocomel met slagroom doet het altijd goed, maar je kan ook proberen om zelf glühwein te maken! Zorg ook dat er altijd wat lekkers om te knabbelen is. Haal dus standaard wat chocola of lekkere kaasjes in huis. Ben je een echte keukenprins(es)? Dan is het natuurlijk veel leuker om lekkere dingen te bakken. Deze herfst bakrecepten zijn ook heel geschikt voor knusse winteravonden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.