Skip to main content

Zo ga jij fluitend door je eindexamens heen!

Alle studenten die nu in hun eindexamenjaar zitten zijn momenteel keihard aan het blokken voor de examens. Grote kans dat jij ook aan het studeren bent. Misschien heb je zelfs al wel een examen gehad. Hoe gaat het tot nu toe? Tevreden, of kun je wel wat extra tips gebruiken voor die pittige laatste loodjes? Gelukkig hebben wij die tips voor je. Lees je mee?

Geen afleiding

De één kan het beste leren in totale stilte, de ander heeft juist wat rumoer om zich heen nodig om zich te kunnen focussen. Heb jij je de afgelopen dagen of weken opgesloten in je kamer en merk je dat het studeren toch wat moeizamer gaat? Ga dan op zoek naar een andere plek. Misschien kun je aan de keukentafel gaan zitten, naar de bibliotheek of samen met een klasgenootje in een koffietentje. Het helpt namelijk niet mee als jij de hele dag geïrriteerd bent door jezelf en je omgeving. Soms is het veranderen van de omgeving het enige dat je nodig hebt om weer goed en gefocust aan het werk te kunnen.

Wees lief voor jezelf

Jezelf elk vrij uur van de dag dwingen tot studeren is voor niemand goed. Dus ja, een echte tip van ons is: wees lief voor jezelf! Neem een avondje vrij, ga naar de bioscoop met je vrienden. Ga een ochtendje shoppen en ga pas na de middag weer aan de slag. Zo houd je het langer vol én onthoud je alles beter. Heb je last van uitstelgedrag en kun je het je niet veroorloven om een avondje vrij te nemen. Dan kun je jezelf ook belonen door na elke twee hoofdstukken die je hebt geleerd een Kitkat, zakje chips of iets anders lekkers te nemen. Zorg wel dat je niet téveel suiker eet in één keer, want na die suikerkick krijg je een enorme dip en zal het studeren je niet gemakkelijker vergaan.

Maak slim gebruik van je telefoon

Hiermee bedoelen we niet dat je eindeloos moet appen met vrienden over hoe zwaar jullie het wel niet hebben. Maar maak gebruik van handige apps speciaal om jou te helpen met studeren. Zo kun je apps downloaden die je ondersteunen bij het plannen, maar ook apps gebruiken om eventjes bewust te ontspannen, want ontspanning is heel belangrijk in stressvolle periodes. Het downloaden van al deze handige apps kost je natuurlijk wel data. Heb je wel eens nagedacht over een Sim Only abonnement? Door je huidige smartphone te behouden kun je veel geld besparen. Met Sim Only kun je je eigen abonnement samenstellen. Bel jij namelijk nooit meer, maar doe je alles online? Zonde om dan toch voor die onbeperkte belminuten te betalen toch? Met een Sim Only van KPN kun je daarom kiezen voor weinig belminuten maar wel heel veel internet waarmee je al die handige studie-apps kunt downloaden.

Neem je rust!

Misschien voelt het voor jou alsof je het je niet kunt veroorloven om iedere nacht genoeg uren te slapen, maar het is toch verstandiger om te doen. Hoe uitgeruster jouw hersenen zijn, hoe meer informatie zij overdag kunnen opslaan. Dus neem elk uur een korte pauze, en las na iedere drie uur een grotere pauze in om even wat te eten met veel goede voedingsstoffen. En stop met studeren op een normaal tijdstip. Kijk dan nog een aflevering of twee van je favo serie en duik dan lekker je bed in. 

Als je deze tips volgt, is de kans al iets groter dat je fluitend door je examenperiode heen komt. We wensen je heel veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.