Skip to main content

Zo bespaar je op maandelijkse kosten in Delft

Wonen in Delft kost je bakken met geld, maar dan woon je wel in een heel toffe studentenstad. Daarnaast wordt alles door inflatie maar duurder en duurder, dus op wonen en eten ga je in 2023 waarschijnlijk niet kunnen besparen. Gelukkig zijn er wel andere uitgaven waar je her en der wat euro’s kan besparen. Lees je mee?

Zorgverzekering 2023

Wist jij dat een zorgverzekering voor studenten soms met korting af te sluiten is? Niet?! Dan is het tijd om te kijken of jij daar recht op hebt. Zo kan je maandelijks best wat geld besparen. Je moet verplicht zorgverzekering afsluiten, dus het is belangrijk dat je de goedkoopste zorgverzekering kan vinden.

Het is makkelijk om jaar na jaar bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven, maar de kans dat je teveel betaalt is erg aanwezig. Je kan online gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. En heb je een goedkope optie gevonden? Dan wil je natuurlijk die zorgverzekering afsluiten voor 2023. Als je vóór 1 januari gaat overstappen van zorgverzekering, dan wordt automatisch je oude verzekering stopgezet.

Je hebt t/m 31 december om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, maar volgens de wet mag dit tot 1 februari. Stap je over tussen 1 januari en 31 januari, dan moet je wel zelf je oude zorgverzekering opzetten. Daar komt een hoop extra gedoe bij kijken, dus zorg er gewoon voor dat je dit netjes vóór het nieuwe jaar hebt geregeld.

Streamingdiensten

We maken ons er allemaal schuldig aan: een abonnement op teveel streamingdiensten. Want wees nou eerlijk, we hebben helemaal geen tijd om alles te kijken op Netflix, Videoland, HBO én Disney+. Of jij wel? Waarschijnlijk niet!

Check bij je vrienden, huisgenootjes en familieleden van welke steamingdiensten zij gebruik maken. Misschien kan je vragen of je huisgenootje Netflix behoudt en jij Videoland. Dan delen jullie het account met elkaar. Vaak kan je namelijk met meerdere schermen tegelijkertijd op één account kijken. Doe dit met alle streamingdiensten waar je voor betaald. Bij Spotify kan je een family account aan schaffen. Dit kost maandelijks €14,99 (+ eerste maand gratis) voor 6 accounts! Dan betaal je per account €2,50 in plaats van €9,99 voor een Spotify Premium account voor jou alleen.

Spullen verkopen

Als je in een studentenkamer woont is de kans aanwezig dat je veel te veel spullen hebt voor de hoeveelheid opslagruimte. Tijd dus om het een en ander uit te zoeken en te verkopen! Kleding, schoenen en tassen kan je via Vinted verkopen, maar wist je dat je hier ook gordijnen, vloerkleden, decoratie voor thuis en zelfs bestek kan verkopen! Ideaal dus als je wat extra geld nodig hebt en je veel spullen achterin de kast hebt liggen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.