Skip to main content

Zo bereidt een student zich financieel voor op de toekomst

De studententijd is vaak een erg dure periode, denk bijvoorbeeld aan prijzige studieboeken, collegegeld en zo nu en dan nog eens lekker op stap gaan en vakanties boeken. Dit is misschien wel de leukste tijd van je leven, maar het kan vaak lijken alsof er een tekort aan geld is voor al deze leuke dingen. Studenten hebben het vaak zo druk met van alles dat er ook weinig tijd overblijft voor een bijbaan. Het gevolg hiervan is dat er veel studenten wel de studententijd doorkomen, maar daarna tegen een grote studieschuld aankijken. In dit blogartikel vertellen we je graag een aantal manieren om jezelf tijdens je studie beter voor te bereiden op je financiële toekomst.

Zuiniger leven

Er hoeft niet per se meer binnen te komen om meer over te houden, je kan ook meer over houden door minder uit te geven. Dit klinkt erg simpel, en dat is het ook. Er zijn een tal van manieren om minder geld uit te geven. Ga je naar de campus met je eigen lunch of merk je dat je vaak je middageten later nog ergens koopt? Probeer vaker je eigen broodjes en koffie mee te nemen, dit scheelt al snel een paar euro per dag. Misschien klinkt dit niet veel, maar als je dit gedurende de vier of vijf jaar van jouw studie doet bespaar je al snel grote bedragen.

Een beter bijbaantje

In de supermarkt vakkenvullen is op zich niks mis mee, alleen je krijgt hier geen mega salaris voor. Iedereen is wel ergens goed in, probeer daar dan iets mee te vinden. Je kan ook al mogelijk relevante werkervaring hebben, bijvoorbeeld van een stageperiode of een coschap. Een studentenbaan waar je voor moet nadenken betaald niet alleen beter, het straalt ook ambitie uit en je leert er van.

Investeren

Hou je toch elke maand een beetje geld over? Mooi, want dit biedt prachtige mogelijkheden. Investeringen worden vaak na lange tijd meer geld waard, dit is dus ideaal voor jonge mensen die nog lang te gaan hebben. Je kan investeren in aandelen, fundraisers maar ook in crypto. Vooral crypto is tegenwoordig enorm populair, en zeker onder jongeren. Benieuwd waar je bijvoorbeeld Bitcoin kan kopen? Kijk dan op Anycoindirect.eu

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.