Skip to main content

Woon je op kamers? Goed nieuws!

Op kamers wonen kost al veel geld. Dus als je geld terug kan krijgen, dan is dat altijd wel mooi meegenomen… Toch? Als je een kamer hebt in Delft, dan kan je een tegemoetkoming in de woonlasten krijgen. Lees verder voor meer informatie!

Heb je een kamer in een studentenhuis? Kan je geen kwijtschelding van gemeentelijke heffingen zoals rioolafvoerrecht en afvalstoffenheffing aanvragen? Dan is er de Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK). De gemeentelijke heffingen zijn meestal opgenomen in de huur of servicekosten.

Als je in aanmerking wil komen voor de TWK, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je huurt een onzelfstandige wooneenheid in Delft. Een onzelfstandige wooneenheid is een woning waar je een keuken, toilet en douche deelt met andere bewoners; 
  • Je hebt een minimuminkomen en een beperkt eigen vermogen;
  • De gemeentelijke heffingen worden doorberekend in de huur en is in de huurspecificaties aangegeven.

Je kan tot eind dit jaar online een aanvraag indienen voor 2017. Je kan tot €135 terugkrijgen. Extra geld voor leuke dingen dus! Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een aanvraag in te dienen. Dus als je in aanmerking komt, vraag je tegemoetkoming snel aan. Kijk op de website van gemeente Delft voor meer informatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.