Skip to main content

Welke studiebeurzen zijn er?

Studeren is duur. Daardoor is het helaas niet voor iedereen mogelijk om de gewenste opleiding te volgen. Gelukkig zijn er verschillende instanties die graag een handje helpen!

DUO

Helaas wordt de studiefinanciering sinds een aantal jaar vaak niet meer omgezet in een gift. Maar wist je dat het voor sommige studenten ook mogelijk is om een aanvullende beurs aan te vragen? Je hebt hier mogelijk recht op wanneer je ouders weinig of niet kunnen meebetalen aan je studie. Deze aanvullende beurs kan omgezet worden in een gift wanneer je binnen tien jaar een diploma haalt. Op de website van DUO lees je meer over de aanvullende beurs.

Studeren in het buitenland

Wil jij graag in het buitenland studeren, maar ben je bang dat dit te duur is? Neem dan eens een kijkje op de Beursopener van WilWeg. Op deze webpagina vind je allerlei verschillende beurzen en fondsen vanuit Nederland. Als je op exchange gaat met het Erasmus+ Programma, heb je daarnaast vaak recht op de Erasmusbeurs. Het bedrag hiervoor kan verschillen per universiteit en bestemming. Bij de International Office van jouw universiteit kun je hier meer informatie over krijgen.

Eigen universiteit of hoge school

Veel universiteiten en hoge scholen bieden zelf ook studiebeurzen aan. Vaak zijn hier wel een beperkt aantal plekken voor en zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Toch is het de moeite waard om dit uit te zoeken. Wie weet loop je een belangrijke kans mis!

Bedrijven

Er zijn ook bedrijven die een studiebeurs hebben. Zo heeft Loyens & Loeff een speciale studiebeurs voor getalenteerde studenten. Met deze beurs kan je een jaar gaan studeren in het buitenland. Zij betalen voor jouw collegegeld, studiekosten en internationale reiskosten. Je krijgt ook een vergoeding voor huisvestiging en overige kosten. Als je klaar bent met de buitenlandse studie, kan je bij het bedrijf gaan werken. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.