Skip to main content

Welke studie past bij jouw leerstijl?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: leerstijlen. Wist je dat het onderzoeken van je leerstijl je kan helpen met het kiezen van een studie? Lees hier meer hierover.

Leerstijlentest Kolb

De verschillende manieren van leren worden leerstijlen genoemd. Bij de leerstijlen van Kolb zijn er vier leerfasen en leerstijlen. Online zijn er verschillende testen om te doen om uit te zoeken welke leerstijl van Kolb jij hebt. Bij de leerstijlen zijn verschillende studies geschikt en andere studies minder geschikt. Je leerstijl bepaalt niet welke studie je niet moet doen, maar geeft wel richtlijnen. De leerstijlen zijn doener, bezinner, denker en beslisser. 

Doener

Een doener wilt dingen graag concreet ervaren. Ze doen eerst en denken daarna pas. Doeners kunnen zich makkelijk aanpassen aan onverwachte situaties. Ze proberen graag dingen uit en vinden het niet erg om fouten te maken. Ze vinden fouten juist leerzaam. Mensen met deze leerstijl zijn vaak geschikt om een eigen onderneming te starten. Een ondernemende studie zoals hbo Ondernemersschap en Business Studies past bij deze leerstijl.

Bezinner

De bezinner waarneemt reflectief. Ze denken na over wat ze zien. Mensen met deze leerstijl worden ook wel 'dromers' genoemd. Mensen met deze leerstijl houden van het bedenken van nieuwe dingen. Ze nemen ook graag deel aan brainstormsessies. Banen als ontwerper of detective passen bij deze leerstijl. Bij deze leerstijl passen creatieve studies zoals Creative Business, Communication and Multimedia Design en Fashion Design.

Denker

De denker kenmerkt zich door zijn of haar abstracte begripsvorming. Ze denken eerst na over oplossingen op basis van theorieën. Mensen die deze leerstijl hebben, houden meestal niet van onder druk staan en improviseren. Bij deze leerstijl past een baan, waarbij er veel gebruikt wordt gemaakt van theorieën. Hierbij kan je denken aan een baan als onderzoeker. Wetenschappelijke studies zoals Sociale Wetenschappen en Biomedische Wetenschappen passen goed bij deze leerstijl. 

Beslisser

De beslisser wilt actief experimenteren en denkt minder lang na over beslissingen dan de denker. Ze willen graag meteen aan de slag en werken daarom vaker individueel. Mensen met deze leerstijl houden ervan om met echte praktische opdrachten aan de slag te gaan. Daarnaast leren ze veel door te oefenen en te experimenteren. Bij deze leerstijl past een baan waarbij je veel moet organiseren, snel beslissingen moet maken en verantwoordelijk bent om problemen op te lossen. Studies die bij deze stijl passen zijn onder andere hbo Management en Safety and Security Management Studies.

Wil jij in Delft studeren? Check dan ook deze tips: studeren in Delft!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.