Skip to main content

Waterschade aan je telefoon. Wat nu?

Het kan de beste overkomen: waterschade aan je telefoon. Je laat je telefoon per ongeluk in het water vallen. Bijvoorbeeld in het toilet, in bad of in een sloot langs de weg. Zelfs een harde regenbui kan waterschade veroorzaken. Gelukkig worden alle nieuwe toestellen waterdicht gemaakt, maar nog lang niet iedereen heeft er zo een. Je bent erachter gekomen dat jouw telefoon waterschade heeft opgelopen, maar wat doe je nu? Ik leg het je uit!

Redding bij waterschade

Als je telefoon waterschade heeft opgelopen, dan zijn er gelukkig nog een paar dingen die je kunt doen. Het is wel belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, want je hebt meer kans dat je je telefoon kunt redden als je er op tijd bij bent! Het is natuurlijk onwijs zonde als je telefoon blijvende schade oploopt en uiteindelijk zelfs helemaal kapotgaat. Uiteraard kun je ervoor kiezen om je telefoon naar een reparateur te brengen, zoals Telefoon reparatie Delft, maar er zijn ook dingen die eerst zelf kunt proberen. Allereerst is het erg belangrijk dat je niet meteen je telefoon probeert aan te zetten of in de oplader doet! Het kan gebeuren dat er dan kortsluiting ontstaat, oververhitting of corrosie. Dan is ‘ie gelijk kapot, zonde! 

Zet je telefoon helemaal uit

Het is belangrijk om je telefoon zo snel mogelijk uit te zetten. En dan ook echt helemaal uit! Tegenwoordig kun je de batterij er bij de meeste telefoons niet meer uithalen, maar mocht dat bij de jouwe nog wel kunnen: gelijk doen! Haal ook je simkaart eruit, want anders kan deze beschadigen. Vergeet ook je extra sd-kaartje niet als deze in jouw telefoon zit.

Vul een bak met rijst

Om zoveel mogelijk vocht uit je telefoon te halen, kun je ‘m in een bak met ongekookte rijst leggen. Rijst trekt veel vocht uit je telefoon. Zorg dat de bak met rijst goed gevuld is en de telefoon er helemaal in kan liggen. Dek de bak af en laat je telefoon 24 tot 72 uur erin liggen. Hoe langer, hoe beter! Lijkt rijst je niet zo’n goed idee? Dan kun je ook silica gel zakjes gebruiken. Dit zijn kleine zakjes die vooral gebruikt worden bij pakketten om de luchtvochtigheid te beperken. Deze zakjes nemen dus ook veel vocht op en kunnen helpen zoveel mogelijk vocht uit jouw telefoon te halen. 

Laatste redding

Heb je jouw telefoon lang genoeg in rijst laten liggen, heb je alles gedaan wat je kon doen en doet 'ie het toch niet? Dan is het misschien toch tijd om naar een reparateur te gaan. Zij halen jouw telefoon helemaal uit elkaar en zuigen het vocht eruit. Vervolgens wordt je telefoon van binnen helemaal schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Hopelijk is jouw telefoon hiermee gered en hoef je nog geen nieuwe aan te schaffen. Het is tenslotte al duur genoeg om in deze tijd te studerenFingers crossed!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.