Skip to main content

Wat moet je allemaal doen als je gaat verhuizen naar een andere stad?

Ga jij na de vakantie verhuizen naar jouw studentenstad? Dan heb je nog veel te regelen! Misschien is het toch iets meer dan je had verwacht... Daarom hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met dingen die je moet doen als je gaat verhuizen naar een andere stad!

Huurmogelijkheden

Nu jij eindelijk het ideale nederige stulpje voor jezelf hebt gevonden, zijn er nog een paar dingen die je moet regelen rondom de huur. Zorg bijvoorbeeld dat alle papieren in orde zijn en dat je goede afspraken hebt gemaakt met je huisbaas. Huur je momenteel een huis? Zorg dan dat je deze huur op tijd stopzet. Je wil natuurlijk niet dubbel gaan betalen. Kijk ook even voor de zekerheid of er huurtoeslag mogelijk is bij jouw nieuwe woning, scheelt toch een hoop centjes!

Abonnementen

Gas, licht, electra en alles wat jij er graag bij wil hebben. Is dit al bij jouw huur inbegrepen? Of moet je dit misschien zelf nog regelen? Ga er even voor zitten om dit goed te bekijken. Hebben jouw huisgenoten al een internet-, televisie- of telefoonabonnement aangeschaft? Of moet jij dit zelf nog aanvragen? Je moet natuurlijk niet hebben dat je straks lekker wil Netflixen in je nieuwe huisje en dat er plotseling geen wifi is. Oeps, vergeten…

Lijstje met lidmaatschappen

Maak een lijstje met alle lidmaatschappen die je had in jouw oude stad. Was je lid bij een sportschool die niet in jouw nieuwe stad zit? Vergeet dit abonnement dan niet af te zeggen (en eventueel een nieuwe sportschool te zoeken). Wil jij graag in je eigen woonplaats en als je op bezoek gaat bij pappie en mammie sporten? Kijk dan of er een sportschool is die zich in beide woonplaatsen vestigt. Daarnaast is het misschien ook wel leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Kijk wat er bij je in de buurt is! 

Gezondheidszorg

Nu je in een andere stad woont, is het ook tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts en dokter. Doe dit niet pas wanneer je kwaaltjes krijgt, maar zorg dat dit van tevoren al geregeld is. Daarnaast is het ook wel handig dat je weet waar je de Eerste Hulp, het ziekenhuis, jouw tandarts en dokterspraktijk kunt vinden. Doe dus een goede tour door je nieuwe woonplaats zodat je weet waar je moet zijn.

Andere gemeente

Natuurlijk moet je jezelf wel inschrijven in de gemeente. Je hoeft alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Z dat de oude gemeente ook op de hoogte is. Doe dit wel op tijd, want anders kan dit gevolgen hebben op jouw toeslagen of vergunningen. Wil je hier meer informatie over? Lees dan onze pagina over wonen

En als laatste…

Als het dan eindelijk zo ver is, zorg dan dat je al je spulletjes in verhuisdozen hebt gestopt. Er zijn een hoop nieuwe dingen die je nodig hebt, vooral als je uit huis gaat. Maak een lijstje met alles wat je nodig hebt en zorg dat je de belangrijkste dingen in huis hebt. Kies een goed verhuisbedrijf die jouw spullen vervoerd naar je nieuwe stulpje. Vergeet ook niet wat eten en drinken in huis te halen, anders moet je straks ook nog boodschappen doen na die vermoeiende verhuisdag… Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.