Skip to main content

Wat je over het hoofd ziet als je op kamers gaat

Het is gelukt! Je hebt eindelijk een kamer gevonden in Delft. Maar nu gaat het pas echt beginnen, want je moet een heleboel regelen als je op kamers gaat! En door alle hectiek zie je vaak een heleboel dingen over het hoofd. Welke dat nou zijn? Wij geven je een paar punten die vaak vergeten worden als je een nieuwe kamer hebt.

De meeste studenten die een nieuwe kamer hebben, weten dat zij hun adres moeten wijzigen bij de gemeente, huursubsidies kunnen aanvragen en adreswijzigingen bij verschillende instanties moeten doorgeven. Maar waar kijk je nou snel overheen? Wij vertellen het je.

Regel een inboedelverzekering

Als je nog bij je ouders woont heb je het vaak niet door, maar zij hebben allerlei verzekeringen voor het huis zoals een goedkope inboedelverzekering. Als je eenmaal op kamers gaat is het makkelijk om dit te vergeten, omdat je hier nooit bij hebt stilgestaan. Maar een inboedelverzekering is hartstikke belangrijk! Met een goede inboedelverzekering van Diks ben je bijvoorbeeld ook verzekerd bij brand, inbraak en wateroverlast. Zorg daarom dat je de juiste inboedelverzekering regelt, voordat je op kamers gaat!

Huisarts en tandarts

Het studentenleven wordt vaak niet bestempeld als gezond. Toch is het handig als je af en toe je tanden laat controleren en als er echt iets is, moet je naar de huisarts kunnen. Zorg er daarom voor dat in je nieuwe studentenstad een huisarts en tandarts vindt. Zo voorkom je extra lange ov-ritten en is de zorg altijd dichtbij. Het is namelijk supervervelend als je met kiespijn de trein in moet om een bezoekje aan de tandarts te brengen! Hulp nodig bij het zoeken naar een tand- of huisarts? Kijk op onze gezondheidspagina!

Internet en tv

We kunnen eigenlijk niet meer zonder en in het huidige studentenleven is het eigenlijk een eerste levensbehoefte: internet en tv. Als je in een studentenhuis gaat wonen is dit vaak al geregeld. Check wel even of het internet snel genoeg is voor jouw behoeften. Beslis van tevoren ook of je een tv op je kamer wilt. Vaak moet je bijbetalen en in sommige gevallen moeten er kabels doorgetrokken worden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.