Skip to main content

Wandelen in Delft: dit zijn de mooiste natuurgebieden

Lekker een frisse neus halen en ondertussen bewegen. Wandelen is in deze tijd een perfecte activiteit! Lekker bijkletsen met een goede vriend of vriendin en ondertussen calorieën verbranden. Twee vliegen in één klap! Ook tijdens of na een lange dag studeren is het lekker om even je hoofd leeg te maken. Waar kan dat beter dan in de natuur? Ik heb voor jou een aantal mooie natuurgebieden in en rondom Delft voor je op een rijtje gezet!

Ackerdijkse plassen

Ten zuiden van Delft, tussen Delft en Rotterdam in, liggen de Ackerdijkse plassen. Dit is een mooi natuurgebied vol met allerlei verschillende en schattige vogeltjes. Voor wat extra beweging kun je de uitkijktoren opklimmen. Vanaf daar heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de natuur, maar ook op de skyline van Rotterdam. Er zijn heel veel verschillende loop- en fietsroutes rondom de Ackerdijkse plassen, dus hier ben je wel even zoet!

Botanische tuin TU Delft

Vlakbij de campus ligt de Botanische Tuin van de TU Delft. Deze tuin is in de eerste instantie aangelegd voor onderzoeksdoeleinden van de TU Delft, maar is inmiddels een populaire wandelplek geworden. De botanische tuin van de TU is ruim honderd jaar oud en bestaat uit een grote variatie aan planten en bomen. Je vindt er onder anderen tropische gewassen en planten die in Nederland met uitsterven bedreigd worden. Deze tuin is zeker een bezoekje waard. En vergeet niet om de camera van je telefoon bij de hand te houden!

Delftse Hout

De Delftse Hout is een groot natuurgebied met onder andere een klein strandje en een stadscamping. Het is een ideale plek om een rondje te wandelen of lekker de genieten van het lentezonnetje. Op de strandstrook kun je goed uitwaaien en bij lekker weer zelfs een duik nemen. Voor de echte natuurliefhebber is het Aboretum-Heempark een echte aanrader. Dit park in de Delftse Hout staat vol met bomen en struiken van over de hele wereld. De Delftse Hout ligt aan de noordrand van de stad en moet je gezien hebben!

Abtswoudse Bos

Het Abtswoudse Bos ligt een paar kilometer onder Delft. Vanaf het centrum fiets je er in een kwartiertje naartoe. Dat valt mee, dus! Het is een afwisselend natuurgebied. Er zijn veel bosrijke stukken, maar ook moerassige delen en een open ligweide aan het water. Vanaf de heuvels midden in het bos kijk je uit over het hele natuurgebied.

TIP: Wandelen met een vriend of vriendin is natuurlijk supergezellig, maar ga eens alleen op pad! Zo kun je helemaal tot rust komen en je hoofd leegmaken. Lijkt dat je saai? Zet dan een leuke podcast aan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.