Skip to main content

Waarom zijn millennials het slechtst in autorijden?

De millennial heeft het best zwaar te verduren. Ze zijn verwend, lui en niet gewend aan tegenslagen. En wat blijkt? Ze schijnen ook nog eens het slechtst auto te rijden! Onderzoek, van the AAA Foundation for Traffic Safety, toont namelijk aan dat jongeren tussen de 19 en 24 jaar de slechtste chauffeurs zijn. Maar hoe komt dit eigenlijk?

Appen en mailen

Meer dan de helft, van de onderzochte jongeren, gaf aan dat ze wel eens een appbericht of e-mail opstellen tijdens het rijden. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk! Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. En met een telefoon in de hand is de kans op een ongeval natuurlijk nog groter! Het is daarom belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Zo ben je gedekt als je toch in een ongeval terechtkomt. (Of het nou door al die appjes komt of niet!)

Gevaarlijke bestuurders

Volgens het onderzoek zijn millennials ook de slechtste chauffeurs, omdat ze gevaarlijk rijgedrag vertonen. Zo rijdt bijna 50% van de onderzochte millennials door rood licht, terwijl ze nog op tijd en veilig kunnen stoppen. Ook geeft 12% van de millennials aan dat ze het normaal vinden om 16 km per uur te hard te rijden. Bij de andere onderzochte bestuurders was dit slechts 5%. Gevaarlijk dus!

Riskante houding

Een andere reden dat millennials geen goede bestuurders zijn, is dat zij hun riskante rijgedrag zelf geen probleem vinden. Dit terwijl het aantal verkeersdoden in Nederland al jaren stijgt.

Wil jij je rijbewijs halen? Kijk dan eens naar wat je moet weten om je rijbewijs te halen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.