Skip to main content

Waarom je een fiets nodig hebt in je (nieuwe) studentenstad

Er is niks zo vervelend als niet even snel ergens naar toe kunnen gaan. Daarom is een fiets echt een must voor iedere student, maar dan moet deze natuurlijk wel werken. Ik heb zo vaak gehad dat ik snel weg moest, maar dan was mijn band lek, zadel gejat of erger... mijn hele fiets gejat.

Een fiets staat (bijna) altijd voor je klaar wanneer je hem nodig hebt, je kunt er door weer en wind mee rijden. Geen vertraging, geen stakingen, geen blaadjes of bomen op het spoor... gewoon gaan wanneer jij wilt. Ideaal dus. Daarnaast kun je bizar veel meenemen op je fiets, je boodschappen, een kratje bier, je (school)tas of je nieuwste aanwinst achterop mee naar huis :).

Nooit meer zonder fiets

Nu woon ik in de binnenstad en staat mijn fiets standaard buiten tegen een paal geparkeerd. Mijn lieve stalen ros krijgt het daardoor flink te verduren. Zo heb ik al eens gehad dat mijn zadel was gejat, mijn voorband in een knik van 45 graden stond omdat iemand er 'per ongeluk' op heeft gestaan/getrapt, de ventielen van mijn banden er af waren gehaald en zelfs is een keer mijn complete fiets verdwenen. Er is niks vervelenders dan dat je snel ergens naar toe wilt gaan en er dan achter komt dat je fiets het niet meer doet ... of er niet meer is. 

Geswitcht naar Swapfiets

Omdat ik het inmiddels zo zat was dat mijn fiets het steeds niet deed, ben ik sinds vorig jaar overgestapt naar Swapfiets, de fiets met de herkenbare blauwe voorband. De oprichters zijn drie studenten die, net als ik, altijd dezelfde problemen hadden en er ook helemaal klaar mee waren. Daarom zijn zij het eerste fietsabonnement ter wereld gestart en zorgen zij met Swapfiets ervoor dat je nooit zonder fiets of met een kapotte fiets zit. Dit is voor mij echt de oplossing!

Even bellen en het wordt gefixt

Laatst had ik weer eens een lekke band, maar in plaats van dat ik zelf met een emmertje met zeep ging zoeken naar het gaatje om het vervolgens te plakken, heb ik Swapfiets gebeld. Zij kwamen naar mij toe om mijn band te plakken. Kunnen ze het niet direct maken, dan krijg je een nieuwe fiets... hoe relaxed is dat!

Speciale studentendeal voor introductieweken

Wil je in jouw studentenstad tijdens de introductietijd ook altijd een fiets die het altijd doet? Je kunt nu gebruik maken van de speciale introductie deal van Swapfiets. Als je je op hun website inschrijft, dan krijg je de eerste drie maanden een Swapfiets voor maar € 11,50 per maand! 

Nog niet overtuigd? Bekijk dan ook hun video... lekker studentikoos! 

Leer de stad kennen op de fiets

Ook leer je jouw (nieuwe) studentenstad het best kennen door er doorheen te fietsen. Zo kom je straatjes met winkels, mooie panden en parkjes tegen die je anders nooit had gezien. Het is ook aanzienlijk beter om je te leren oriënteren waar alles nu precies zit. Zo had ik een kennis die fietsen te vermoeiend vond en deed daarom alles met de tram en bus, maar hij wist dus nooit waar hij moest zijn, was altijd te laat en was ook nog bakken met geld kwijt aan de taxi op het moment dat het OV niet reed. Dus de fiets is de oplossing.

Een studentenleven lang een Swapfiets winnen voor jou en een vriend/vriendin!

Als de introductieweek deal van Swapfiets nog niet genoeg is, kun je ook nog eens een studentenleven lang gratis een Swapfiets winnen voor jou en een vriend/vriendin!

Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens in te vullen op hun actiepagina: https://swapfiets.nl (wel voor 5 augustus doen trouwens!!)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.