Skip to main content

Waarom het fijn is om maatjes te hebben tijdens je studie

Als je een opleiding gaat doen, dan heb je echt studiemaatjes nodig. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om elkaar te helpen. Ik heb er een hekel aan als mijn vriendinnen ziek zijn en ik dan alleen in de klas moet zitten. Daarom geef ik je hieronder redenen why you neeeed them!

In de klas

Vaak zijn hoorcolleges best wel saai en dan heb je echt je vrienden nodig. Als je alleen in een hoekje zit, dan hou je het schooljaar never vol. Je hoeft niet de hele tijd alleen maar te lachen met ze. Maar zelfs als je samen keihard mee zit te typen, dan kun je elkaar goed helpen. ‘’Wat zei hij nou?’’ ‘’Pff, hij heeft de slide alweer doorgeklikt… heb jij het?’’ Ik droom nogal eens weg, dus dan is het handig als je vriendinnen je weer even kunnen bijpraten.

Projecten

Je kunt wel zeggen dat niemand die projecten nou echt geweldig vindt. Maar het scheelt al een hoop als je samen mag werken met je buddy’s. Je weet wat je van ze kunt verwachten en je kan altijd op ze rekenen. Als ik met mensen werk die ik niet ken, dan vind ik het altijd lastig om afspraken te maken. Ik weet niet wat ik van ze kan verwachten. Met mijn vriendinnen kan ik gewoon eerlijk zijn. Als zij te laat zijn met hun stuk of als je ziet dat ze niks hebben gedaan, dan kun je dit recht in hun gezicht zeggen. Jullie pikken dat van elkaar.

Tentamens

Samenvattingen ruilen, samen boeken kopen om de kosten te drukken en elkaar helpen. De een is beter in het ene vak dan de ander. Maar dat betekent nog niet dat je elkaar niet kunt helpen. Help elkaar en zorg dat je allebei de toets haalt. Als ik een praktische opdracht wel haal en mijn vriendinnen niet, dan mogen zij best mijn opdracht inzien. Daar ben je toch vriendinnen voor? En dat doen we ook andersom. Zonder mijn vriendinnen had ik sommige toetsen echt niet gehaald. Als ik het niet meer zie zitten, dan helpen en motiveren zij mij.

Tussenuren en pauzes

Oei, in de pauzes en tussenuren wil jij echt niet alleen in een hoekje op je boterham zitten te kauwen. Daarom heb je jouw vrienden nodig. Samen naar de kantine om lekker voedsel uit te kiezen, tijdens tussenuren even de stad in of terrassen. En op vrijdagmiddag lekker borrelen. Niks is gezelliger dan een paar goede vriendinnen om je schooljaar mee te overleven.

Kun jij nog wel wat studiemaatjes gebruiken?

Als jij nog wel wat extra buddy’s kunt gebruiken, lees dan onze blog: Zo maak jij nieuwe vrienden in jouw studentenstad. En wie weet kun je binnenkort gezellig de vrijdagochtendkater overleven met je nieuwe friends!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.