Skip to main content

Waar kun je als student sporten in Delft?

Als je net op jezelf woont en lekker van het studentenleven aan het genieten bent, vergeet je af en toe dat je ook goed voor jezelf moet zorgen. Lange nachten met bier en een vette hap in de snackbar zijn leuk, maar niet goed voor je gezondheid. Daarom lees je hier hoe je fit blijft als student in Delft.

Ga buiten hardlopen

Nu de winter bijna voorbij is en het buiten weer wat langer licht blijft, is buitensporten een goede manier om fit te blijven. Een van de simpelste opties is hardlopen. Behalve goede sportschoenen en -kleding heb je hier niet zo veel voor nodig. Doordat je geen geld uit hoeft te geven aan dure abonnementen of sportspullen, past deze manier van fit worden goed in een studentenbudget. In Delft kun je leuk hardlopen bij het Delftse Hout.

Ga naar de sportschool

Sport jij toch liever binnen? Dan is de sportschool ook altijd een optie. Het fijne hiervan is dat er altijd mensen zijn die jou (tegen betaling) kunnen helpen om fit te worden. Vind je het lastig om zelf met al die apparaten aan de slag te gaan? Dan kun je bij veel sportscholen meedoen met groepslessen. Zo hoef je zelf niet na te denken over welke lichaamsdelen je die dag wilt trainen en ben je tóch een uurtje goed bezig! In Sascha’s blog over sporten in Delft lees je bij welke sportscholen je terechtkunt.

Ga bij een studentensportvereniging

Het is makkelijker om te gaan sporten wanneer je het ook gezellig vindt. Gelukkig is Delft een studentenstad, wat betekent dat er ook veel studentensportverenigingen zijn. Hier kun je terecht om fit te worden, maar ook voor gezelligheid. Er zijn onder anderen hockey-, roei- en voetbalverenigingen te vinden. Op onze pagina met studentensportverenigingen in Delft lees je welke opties er nog meer zijn.

Ga baantjes trekken

Baantjeszwemmen is misschien niet de meest spannende sport, maar je wordt er wel héél fit van. Je hebt hiermee namelijk meteen een full body workout te pakken. Bij het Sportfondsenbad kun je vaak op meerdere tijden op de dag banen zwemmen.

Ga bootcampen

Als je graag met een groep sport, dan is bootcamp misschien wel iets voor jou. Deze sportles wordt buiten georganiseerd door een sportinstructeur die precies weet hoe hij/zij jou fit moet krijgen. Sporten in de buitenlucht is super goed voor je, dus dit is zeker een aanrader. Check de website van The Bootcamp Club voor trainingstijden en tarieven.

Uiteraard blijf je niet alleen fit door te sporten. Het is ook belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je hier meer tips over? Lees dan de blog over lekker en gezond koken van Nienke. Of check welke vitamines in welk eten zitten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.