Skip to main content

Vijf tips voor het vinden van een woning wanneer je naar het buitenland gaat!

Ben je van plan binnenkort voor een bepaalde tijd naar het buitenland te verhuizen, good for you! Een aantal maanden in het buitenland doorbrengen is niet alleen heel erg leerzaam, ook erg leuk. Je komt in contact met nieuwe mensen, een andere cultuur en hele andere manier van leven. Voordat je daadwerkelijk het avontuur aangaat, is het belang dat je het een en ander regelt. Eén van de belangrijkste zaken is het vinden van onderdak. Je wil niet arriveren in een onbekende omgeving om vervolgens nog op zoek te gaan naar een kamer.

Wees er vroeg bij!

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het zoeken naar een kamer. Hiermee voorkom je het hebben van stress, ben je waarschijnlijk goedkoper uit en verminder je het risico dat je niet op tijd een kamer kan vinden. Denk goed na over de stad waar je graag naartoe zou willen gaan en zodra je hier zeker van bent kan je beginnen met zoeken. Het is dan ook zeker niet overdreven om meer dan drie maanden van tevoren aan de slag te gaan. Het is namelijk zo dat op het moment dat het nieuwe semester in september begint, studenten beginnen met het zoeken naar kamers in de maanden juli en augustus. Het is in deze maanden dan ook lastiger om snel aan een woning te komen, aangezien veel studenten op zoek zijn. Begin daarom net iets eerder om gemakkelijker een goedkopere woning te vinden!

Praat met studenten uit een ander jaar

Er zijn heel veel studenten in een ander jaar die al eerder naar het buitenland zijn gegaan! Zij weten precies hoe ze het zelf hebben aangepakt en wat ze anders hadden kunnen doen. Zij hebben dan ook zeker tips waar je iets aan kan hebben. Daarnaast hebben ze niet alleen kennis vanuit hun eigen ervaring, maar tevens vanuit de ervaringen van vrienden. Om er achter te komen welke studenten in de afgelopen jaren naar het buitenland zijn gegaan, kan je contact opnemen met een leraar. Vaak weten zij welke studenten eerder naar het buitenland zijn gegaan. Je kan tevens naar een specifieke stad vragen, mocht je deze keuze al gemaakt hebben.

Wat biedt de universiteit aan?

Op het moment dat je op uitwisseling gaat en weet aan welke universiteit je graag zou willen studeren is het een optie om te kijken wat de universiteit zelf aanbiedt qua kamers. Vaak hebben universiteiten zelf kamers in bezit op de campus. Soms is het zelfs verplicht om op de campus te wonen. Echter kan een universiteit vrijwel nooit alle inkomende studenten een kamer aanbieden aangezien er niet genoeg kamers zijn. Het kan echter nooit kwaad om te kijken of je in aanmerking komt voor een kamer.

Maak gebruik van je netwerk!

Houd je ogen open! Wellicht heb je vrienden of kennissen die contacten hebben in de stad waar je graag naartoe zou willen gaan. Je kan ook mensen vinden via Facebook. Ga op zoek naar Facebook groepen gerelateerd aan het vinden van een kamer in een bepaalde stad en laat een berichtje achter! Denk vooral niet te moeilijk en kijk in je nabije omgeving of je meer informatie kan verzamelen.

Vind een woning online

Mocht je universiteit geen kamer voor je hebben en heb je niemand in vriendenkring om je te helpen, maak je vooral geen zorgen! Er zijn genoeg online opties om een kamer te vinden. Zo vind je via HousingAnywhere.com heel gemakkelijk en veilig een kamer! Je kan daarnaast je eigen kamer verhuren, waardoor je geen dubbele rent hoeft te betalen, je kamer wordt onderhouden en je niet op zoek hoeft naar een andere kamer als je terug komt!

Al met al is zijn er genoeg opties om op tijd een woning te vinden. Begin op tijd, denk niet te moeilijk na en maak je vooral geen zorgen! Met deze tips kan je zorgeloos je avontuur in het buitenland tegemoet gaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.