Skip to main content

Vijf gezonde ontbijtjes die iedereen kan maken!

 Is jouw lichaam al klaar voor de zomer? Dit zijn 5 gezonde, makkelijke ontbijtjes die je erbij kunnen helpen!

1. Overnight Oats

Makkelijker dan dit wordt het niet. Vul een schaaltje of mason jar voor de helft met havermout of muesli en giet hier melk, sojamelk, amandelmelk of yoghurt overheen. Laat dit een nachtje in de koelkast staan en voeg er ‘s ochtends vers fruit, chocolate chips, chiazaden, noten of andere ingrediënten aan toe.

2. Avocado toast

Snijd een rijpe avocado doormidden, haal de pit er uit en lepel deze uit. Vervolgens prak je de avocado op je geroosterde brood. Voeg zout en peper naar smaak toe en you’re good to go! Met een eitje erbovenop is je maaltijd al helemaal compleet. Je kunt je toast overigens ook beleggen met andere makkelijke, maar overheerlijke combinaties. Denk aan aardbeien met honing, mozzarella en basilicum en/of pesto, of geitenkaas en walnoten.

3. Smoothies

Stop fruit en groenten bij elkaar in de blender en meng dit tot een glad geheel. Voeg, om het geheel wat dunner en romiger te maken, yoghurt of (amandel)melk toe. Tip: prepareer op een vrije dag zakjes gesneden fruit en bewaar deze in de vriezer, zodat je deze ‘s ochtends vlug kunt pakken. Scheelt een hoop tijd!

4. Yoghurt met granola en compote

Koop yoghurt uit een pak of bak zonder toevoegingen. Deze toevoegingen doe je namelijk zelf! Denk aan noten, honing, granola, compote, fruit en zaden. Zo zorg je ervoor dat je jouw ontbijtje echt gezond en voedzaam houdt. En ontzettend makkelijk, natuurlijk.

5. ‘Koekjes’ van appel, pindakaas en nootjes

Ingredienten:

- 1 appel
- 2 eetlepels pindakaas
- Pecannoten
- Kokosnootvlokken
- Pure chocolate chips

Zo ga je te werk:

Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne ringen. Smeer een kant van de plakken in met pindakaas. Vervolgens strooi je hier de noten, kokos en chocolate chips over. En klaar is je appelontbijt. Yum!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.