Skip to main content

Verduurzaam je huis op deze manier!

Een duurzamer huis is niet alleen goed voor het milieu, maar op lange duur ook voor je portemonnee. Kijk daarom eens naar deze tips om je huis te verduurzamen.

Verduurzaam je huis!

Het verduurzamen van je huis is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Met een paar kleine aanpassingen kun je al een hoop veranderen. En dat is zowel goed voor de ijskappen, als voor je portemonnee.

Vervang je lampen

Allereerst is het verstandig om al je gloei- en halogeenlampen te vervangen met ledlampen. Ledlampen verbruiken minder energie en hebben een langere levensduur. Bovendien kun je ledlampen in verschillende soorten en maten krijgen. Waaronder lampen die ook zeer geschikt zijn voor het geven van huisfeestjes, aangezien ze van kleur kunnen veranderen. Begin deze stap naar een duurzamer huis met het vervangen van de lampen die je het meest gebruikt: dan bespaar je ook meteen het meset.

Neem een klimaatregelaar

Een andere manier waarop je eenvoudig en snel kunt besparen, is door te investeren in een goede klimaatregelaar. Bijvoorbeeld de Honeywell Evohome, waarmee je per zone een eigen temperatuur in kunt stellen. Zo kun je ervoor kiezen de slaapkamers lekker koel te houden, terwijl het in de woonkamer een aangename temperatuur is. Zo verspil je geen energie en is het overal de perfecte temperatuur.

Douche korter

Ook zonder al te veel aan je huis te hoeven klussen, is het mogelijk om te verduurzamen. Zo kun je ervoor kiezen om korter te gaan douchen. Als je korter onder de douche staat, verbruik je minder water én minder gas. Korter douchen gaat ook een stuk makkelijker dan je denkt. Neem eens een keer een kookwekker mee. Zet deze op 5 minuten en stap onder de douche. Als je vervolgens je best doet om alles te wassen binnen die tijd, zal je merken dat het ook een fluitje van een cent is.

Verduisterende gordijnen

Tot slot is investeren in verduisterende gordijnen ook een goed idee om je huis te verduurzamen. Verduisterende gordijnen houden de warmte in de winter binnen, terwijl ze dat in de zomer juist buiten weten te houden. Ook is het ideaal op de slaapkamer als je er niet van houdt om met daglicht wakker te worden. Met verduisterende gordijnen kun je makkelijk met je brakke hoofd tot diep in de middag in bed blijven. In je - met klimaatregelaar geregelde - koele kamer.

Wil je ook graag op andere manieren geld besparen? We geven je een aantal extra tips om geld te besparen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.