Skip to main content

UvA hoogste Nederlandse universiteit op QS World University Ranking

De Universiteit van Amsterdam staat dit jaar op de 55e plek van de QS World University Ranking. De UvA is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit op de wereldwijde ranglijst van universiteiten. Op de ranglijst staan 1300 universiteiten van over de hele wereld.

Andere Nederlandse universiteiten op de ranglijst

Vorig jaar stond de UvA nog op plek 61 van de QS World University Ranking en was de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit de TU Delft op plek 57. Ook dit jaar staat de TU Delft op de 57e plek. Veel andere Nederlandse universiteiten klommen omhoog in de ranglijst. Universiteit Utrecht ging van plek 121 naar 110, Universiteit Leiden klom van plek 128 naar 112 en de Erasmus Universiteit Rotterdam ging van plek 197 naar 179. Ook Universiteit Twente klom van plek 197 naar 189, Universiteit Maastricht ging van plek 234 naar 233, de VU Amsterdam ging van plek 236 naar 209 en Tilburg University van 368 naar 356. Ook daalden een aantal Nederlandse universiteiten op de wereldwijde ranglijst van universiteiten. Zo ging Wageningen University & Research van plek 115 naar 123, de TU/e van 120 naar 125 en de Radboud Universiteit van 214 naar 220. De Rijksuniversiteit Groningen staat, net als vorig jaar, op plek 128.

Top 10 universiteiten QS World University Ranking

Voor de 10 beste universiteiten moet je naar het buitenland vertrekken. De Top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  2. University of Oxford
  3. Stanford University
  4. University of Cambridge
  5. California Institute of Technology (Caltech)
  6. Imperial College London
  7. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology
  8. UCL
  9. University of Chicago

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.