Skip to main content

Utrechtse student en ondernemer: Arjan Shojaeian

Elke maand interview ik een student die naast zijn of haar studie ook een eigen onderneming heeft. Deze maand sprak ik met Arjan Shojaeian die de studie Software Engineering aan de Hogeschool Utrecht volgt. Tijdens een minor besloot hij samen met een vriend een applicatie te ontwikkelen en ik vraag hem wat jij wilt weten! 

Hi Arjan, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Arjan Shojaeian, ik ben 25 jaar en momenteel studeer ik Software Engineering op de Hogeschool Utrecht. Ik ben nu bezig met mijn laatste jaar! In mijn vrije tijd probeer ik nog steeds platform ideeën te bedenken en het realiseren daarvan. Daarnaast ben ik een serie freak en verspil ik mijn tijd aan veel series. Als het nog lukt om tussendoor te sporten, dan put ik mezelf graag uit met kickboksen.

Jij bent bezig met het ontwikkelen van je eigen applicatie. Vertel! Wat voor app is het en wat kunnen we ervan verwachten?

Ik ben bezig met een mobiele app genaamd WhereToEat. Het concept is vrij simpel. Wanneer jij geen beslissing kan nemen waar je wilt eten, dan bepaalt de app voor jou waar jij gaat eten, op een interactieve manier. De app verzamelt eetplekken, zoals restaurants, snackbars, eetcafes e.d. in een radius van 5 km. Vervolgens toont de app de verzamelde gegevens in een kaarten-vorm achter elkaar.

Het is ook mogelijk om bepaalde filters toe te passen aan je zoektocht naar een eettent. Een voorbeeld daarvan is als je naar een restaurant wilt dat glutenvrij eten serveert. Dat geef je door in de app en vervolgens beperkt de app de zoekopdracht en laat hij alleen restaurants zien dat glutenvrije eten serveert.

Hoe kwam het idee van het maken van een applicatie tot stand?

Het idee is tot stand gekomen samen met een vriend. We liepen door de stad en opgegeven moment hadden we honger. We wilden ergens gaan eten, maar zoals gewoonlijk konden we niet beslissen waar we gingen eten. We zaten, zonder te overdrijven, zo'n 20 minuten te discussiëren waar we konden eten. We kenden alleen maar onze gewoonlijke eettenten en geen nieuwe en/of onbekende eettenten. We hadden namelijk zin in iets nieuws, maar wisten niet wat. Daardoor konden we niet tot een beslissing komen. Vervolgens zei de jongen waarmee ik was: “Waarom maak je geen app die voor jou beslist waar je gaat eten?”

Later besloten Thierry Belliot en ik om aan een minor te beginnen genaamd Project van je Leven. We kregen toen de kans aan onze onderneming te beginnen dat te maken heeft met de app WhereToEat. Helaas is Thierry gestopt met WhereToEat, omdat hij zich volledig wilde focussen op zijn afstudeerscriptie.

De applicatie is nog niet online, maar wat vond je tot nu toe het moeilijkste om te doen?

Het plannen van alles en het houden aan de planning. Ieder week kwamen we erachter dat we iets miste aan onze planning, waardoor we de nieuwe taken tussen de al geplande taken moesten plannen. Daardoor liep alles uit.

Wat vond je het leukste?

Ik vond het werkelijke resultaat van de app op mijn telefoon zien het leukst. Na maandenlang te hebben gewerkt aan de “achterkant” van de gehele platform, wilde ik graag grafische resultaten zien.

Wat moet je nu nog allemaal doen aan de app?

De iOS app moet nog worden gemaakt. Zoals eerder gezegd werkte ik samen met Thierry en hij was verantwoordelijk voor de iOS app. Helaas is er op dit moment geen iOS Developer meer. Nadat de iOS app klaar is, kan de app uitgebracht worden.

Is het niet lastig om hiermee bezig te zijn naast het volgen van een studie?

Gelukkig kon ik dit combineren met mijn minor. Als ik dit niet kon combineren, zou het inderdaad lastig zijn geweest. Je bent veel tijd kwijt aan het onderzoeken van allerlei zaken. Van onderneming gerelateerde zaken tot aan softwareontwikkeling gerelateerde zaken.

Heb je nog tips voor andere studenten die er aan denken om een eigen onderneming te starten, of misschien ook wel een applicatie willen ontwikkelen?

Jazeker, en dat is het volgende: begin eerst met iets heel simpels en dat is het invullen van het businessmodel canvas! Vervolgens ga je dit uitwerken, ook als je geen eigen onderneming wilt starten, maar alleen een app wilt maken. Doordat je het businessmodel canvas invult, kom je snel achter dat je idee nog veel punten nog mist.

Kunnen we jou of informatie over de applicatie al ergens online vinden?

Helaas is de app nog niet uit, maar ik heb wel al een instagram aangemaakt en dat is @Wheretoeatapp.

Bedankt voor je tijd en inspiratie, Arjan! 

Mocht je dit interview gelezen en denken: "Hé, ik kan Arjan wel helpen met het maken van de iOs app?" Neem dan contact op met Arjan! Of ben je zelf studentondernemer en lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden, mail dan naar rebecca@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.