Skip to main content

Typische Delftse spullen om je kamer mee in te richten

Zeker de helft van de Delftse studenten woont op kamers en aangezien Delft een eigen stijl heeft - denk aan Delfts blauw - is het leuk om je kamer een beetje Delfts in te richten. Maar ook als je nog thuis woont, kan het leuk zijn om een aandenken aan je studentenleven in Delft te hebben. Ik heb een paar leuke tips voor je!

Porselein of tegeltjes

Waar staat Delft om bekend? Juist, Delfts blauw! Van tegeltjes tot stickers, je kunt het zo dol maken als je maar wilt. Maar bijvoorbeeld een klein porseleinen beeldje of grachtenpandje kan je kamer al snel een Delftse sfeer geven. En het hoeft echt niet duur te zijn; let gewoon op het formaat dat je online besteld. Maar als je het juist leuk vindt om door de Delftse straatjes te lopen, kom je ook genoeg souveniershops tegen. En er is niks mis mee om als student toerist in eigen stad uit te hangen! Laat je inspireren door de schattige (en soms cringey) accessoires die in deze winkeltjes te krijgen zijn en maak wat leuks van je kamer!

TIP: Op sommige websites kun je ook zelf een tegeltje maken en bijvoorbeeld laten bedrukken met je eigen levensmotto. Voor een tientje krijg je een leuk en schattig aandenken aan je studententijd, wat lang mee kan gaan zolang je het maar op een veilige plek bewaard. Dit is ook een leuk idee om iemand te geven voor zijn of haar verjaardag! Of bijvoorbeeld aan je ouders als aandenken terwijl je ‘ver weg’ studeert. Maar ook andersom is het leuk om je uit huis gaande vriend of vriendin dit te geven als herinnering! 

Delfts Blauw

Iets anders wat typisch Delfts is, zijn porseleinen Delfts blauwe borden, die vaak ter versiering aan de muur worden gehangen. Nou is dat vrij riskant voor in een krappe studentenkamer, maar je kunt hier natuurlijk wel je eigen variant van maken. Denk bijvoorbeeld aan stickers of posters die je aan je muur kunt hangen. Maar een van de makkelijkste manieren om je kamer wat Delfts mee te geven, is door blauwe accenten aan te brengen. De meeste studentenkamer zijn lekker simpel wit; zowel de muren als de meubels. Het enige wat je dan nog nodig hebt voor een Delfts sfeertje, zijn bijvoorbeeld blauwe witte plantenpotjes, kaarsen of fotolijstjes! Wil je iets minder subtiels? Ga dan voor een blauw dekbed of zelfs blauwe gordijnen als je deze nog zelf moet verzorgen.

Fotomuur

Naar mijn mening is een van de leukste manieren om je kamer Delfts te maken een fotomuur maken. Dit heeft misschien minder te maken met het traditionele beeld dat van Delft bestaat; het Delfts blauw en porselein. Maar een fotomuur bevat wel jouw herinneringen aan Delft en kan een leuke weergave zijn van momenten uit je studententijd. Lekker ouderwets leuke of juist gekke foto’s uitzoeken van jou en je vrienden of juist van mooie plekjes die je in de stad gevonden hebt, maakt jouw fotomuur echt uniek. Dit is een echte sfeermaker voor je studentenamer! Zeker als je grote lege muren hebt in je kamer.

TIP: Bewaar je foto’s altijd! Het is heel leuk om later terug te bladeren en te kijken naar je vorige huis of stad waar je woonde. De foto’s kun je af laten drukken als polaroids of van elk ander klein formaat, kies wat voor jou geschikt is. Via Albelli kun je vrij goedkoop foto’s laten printen; houd vooral acties in de gaten!

Ben je nog op zoek naar een kamer in Delft? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.