Skip to main content

Tips voor het inrichten van jouw nieuwe woning

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Nu begint het brainstormen over hoe je jouw huis wilt inrichten. In deze blog lees je een aantal tips hiervoor.

Laat je inspireren

Doe eerst inspiratie op in tijdschriften, op websites, tv-programma's en meubelwinkels. Zo kan je ontdekken welke meubels, kleuren en accessoires je aanspreken. Om het overzichtelijk voor jezelf te maken kan je een moodboard maken met deze aspecten. Als je eenmaal je moodboard af hebt kan je het gebruiken als richtlijn  bij het aanschaffen van meubels en spullen.

Maak een plan

Breng eerst jouw budget in kaart. Zo weet je wat je wel kunt aanschaffen en welke dingen niet. Moet jij nog even wachten op de sleutel van jouw nieuwe huis? Gebruik dan de resterende tijd om nog te sparen. Op basis van jouw budget kan jij ook bepalen welke winkels hierbij passen. Dat scheelt teleurstelling als jij in een dure winkel iets moois ziet. Bedenk ook van tevoren welke spullen je eerst wilt aanschaffen. Als jouw budget niet te groot is kan jij kleine dingen later aanschaffen als je weer wat hebt kunnen sparen. Onthoud dat jouw huis niet in een keer af hoeft. Woon jij antikraak? Koop dan vooral meubels en spullen die makkelijk te verhuizen zijn. Woon jij in een kleine studio? Wees dan slim en maak gebruik van onder andere hangers en hogere opbergsystemen. Zo ontstaat er meer ruimte voor je spullen. Je kunt voor kleine studio's inspiratie op doen bij de IKEA. 

Meten is weten

Door goed van tevoren de kamers op te meten weet je welke meubels en spullen je kunt kopen. Dit voorkomt het maken van verkeerde aankopen en dat je dit weer moet terugbrengen. Voor het meten van de afstand tussen twee muren of objecten kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een laserafstandsmeter van uni t. Dit is een stuk makkelijker dan met een rolmaat. Vaak is het ook preciezer dan met een rolmaat, omdat je bijvoorbeeld de rolmaat per ongeluk een beetje schuin kunt zetten. Hierdoor klopt de gemeten afstand niet.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.