Skip to main content

Tips voor de eindexamens

Blokken tot diep in de nacht om nog even snel die paar hoofdstukken voor het examen van morgen erin te stampen. Het bekende nachtwerk... Ik weet er alles van. De examens beginnen 14 mei 2018, een spannende maar ook zeer stressvolle periode. Francine Oomen zou er best een boek over mogen schrijven ‘ Hoe overleef ik mijn eindexamens’? Wees gerust, in dit blogje geef ik je een paar gouwe ouwe tips die jou zeker gaan helpen!

Social detox

Steeds vaker lees je in artikelen en zie je in het nieuws dat door onze smartphone wij als mens continu aan staan. Je bent altijd alert en bent bang dat je iets mist en daardoor raken wij verslaafd aan de smartphone. Dit fenomeen heet ook wel Fomo (fear of missing out) of Fobo (Fear of a better option). Door deze continue alertheid levert dit dus ook veel stress op. Dus schakel je mobiel even uit en zeker tijdens de examens. Je hoeft niet bang te zijn iets te missen aangezien iedereen van jouw leeftijd ook hard aan het leren is ;).

Ga voor comfort

Deze tip zal misschien niet geheel onbelangrijk zijn. Wanneer jij je goed voelt zijn de prestaties ook beter! Dus pak je favo trui, shirt of trek je lucky sokken aan. Het gaat erom dat jij lekker in je vel zit en dat houd dus niet in go for comfort! Een betere reden is er niet om misschien je meest gekke outfit aan te trekken!

Treat yourselft

Blokken, lezen, samenvatten on repeat is ook weer niet goed. Het is niemand (ook niet van mij) zijn grootste hobby. Toch is het ook belangrijk dat je de tijd voor jezelf neemt en niet te veel gaat leven als een kluizenaar. 

Heel veel succes met de eindexamens! Vergeet niet naast hard te leren ook zo nu en dan te ontspannen en leuke dingen te doen!
You can do this!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.