Skip to main content

Tips om geld te besparen

Studeren kost best een hoop geld, waardoor het soms moeilijk is om als student geld opzij te zetten. Zou je graag wat meer geld overhouden aan het einde van de maand? En wil je graag wat geld sparen voor later of een ander mooi doel? Lees hieronder dan onze tips om geld te besparen als student!

Doe slim boodschappen

Als je op jezelf woont, geef je waarschijnlijk hartstikke veel geld uit aan eten. Nu kun je natuurlijk geld besparen door wat minder uit eten te gaan, maar ook aan je boodschappen geef je veel uit! Je kunt op je boodschappen besparen door boodschappenlijstjes te maken (en je eraan te houden). Zo voorkom je dat je allerlei onnodige producten in je mandje stopt. Een andere slimme truc is om je weekmenu op te stellen aan de hand van de aanbiedingen. Een laatste tip bij het boodschappen doen, is om nooit met een lege maag naar de supermarkt te gaan. Als je trek hebt, ben je veel sneller geneigd om allemaal lekkere dingen in je mandje te doen. En dat is natuurlijk niet zo goed voor je portemonnee ;).

Zoek aanbiedingen

Ook op je andere aankopen kun je soms flink wat geld besparen. Houd daarom de aanbiedingen van verschillende winkels in de gaten. Zo koop ik mijn verzorgingsproducten standaard in de aanbieding. Dit zijn echt van die producten die je regelmatig gebruikt en lang houdbaar zijn. Je kunt hier dus prima een voorraadje van hebben, want het gaat toch wel op. Ook bij grotere aankopen let ik altijd goed op de aanbiedingen. Als je een tv wilt kopen, kan het al een paar honderd euro schelen als je deze rond de kerst koopt.

Extra cash

Als je toch nog extra cash nodig hebt, kun je natuurlijk een lening afsluiten. Het is dan wel belangrijk dat je goed de voorwaarden leest. Een andere manier om wat extra cash te krijgen, is door spullen te verkopen die je niet meer nodig hebt. Misschien ligt er wel een klein goudmijntje in je kamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van die dure studieboeken van vorig jaar, dat shirt wat je nooit aan hebt gehad of misschien wel die spelcomputer die alleen maar stof staat te happen? Zoek dit soort spullen en zet ze online te koop!

Op zoek naar nog meer bespaartips? Lees dan ook onze blog geld besparen op gezond eten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.