Skip to main content

Tips om effectief thuis te studeren

Nu er weer een gedeeltelijke lockdown is moet je waarschijnlijk weer meer thuis studeren. Lees hier de beste tips om effectief thuis te studeren.

Internet

Heb jij invloed op welke internet er in jouw (studenten)huis wordt gebruikt? Kies dan binnenkort voor een glasvezel abonnement. Begin 2022 worden 25.000 woningen in Delft aangesloten op dit netwerk. Met een glasvezel abonnement heb jij veel sneller internet dan met een kabel of DSL. De up- en downloadsnelheid is ook even snel. Dit houdt in dat het even lang duurt om iets te downloaden of te verzenden. Dat is erg handig als jij last minute een verslag moet inleveren. Een iets langzamere internetverbinding kan ervoor zorgen dat jij het verslag net te laat inlevert. Nog even wachten en dan kan jij genieten van supersnel internet.

Geen afleiding

Zorg ervoor dat jij zo min mogelijk afleiding hebt. Breng in kaart wat jou afleidt. Voor veel mensen is hun mobiele telefoon een grote afleider. Je kunt de notificaties uitzetten. Een nog betere oplossing is om je telefoon in een andere kamer te leggen. Zo kom jij niet in de verleiding om voor de zoveelste keer Instagram te checken. Wist je dat het ongeveer zeven minuten duurt na afleiding voordat jij je weer goed kunt concentreren? Als jouw omgeving erg gehorig is kan jij je afsluiten van dit geluid door een noise cancelling koptelefoon te gebruiken. Breng je huisgenoten of familie op de hoogte als je gaat studeren en vraag hen om je niet te storen. Zo voorkom je steeds binnenlopende mensen.

Timemanagement methode

Verdiep je eens in timemanagement methoden. Door een (luister)boek hierover te lezen kan jij de technieken toepassen op jouw huidige manier van studeren. Een aan te bevelen boek is bijvoorbeeld Timemanagement volgens Covey. Door dit boek leer je prioriteiten en concrete doelen te stellen. Daarnaast leer je ook hoe je een goede planning kunt maken. Andere timemanagement methoden zijn onder andere ALPEN, Getting Things Done en het gebruik van een Bullet Journal. Bij een Bullet Journal gebruik je een papieren agenda waarin je alles wat je moet doen overzichtelijk maakt en je taken op een rijtje zet. Vervolgens kan je jouw taken afstrepen nadat je ze hebt uitgevoerd. Dit kan voldoening geven, omdat je dan concreter ziet wat je op een dag hebt gedaan. Deze laatste methode is perfect voor creatievelingen!

Planning

Zonder een plan ben je nergens. Maak eerst een plan voordat je roekeloos gaat beginnen met studeren. Breng goed in kaart wat je moet doen en zet dit in volgorde van prioriteit. Hierbij kunnen je deadlines een leidraad zijn. Het is ook handig om eigen deadlines te stellen die iets eerder zijn dan de echte deadlines. Zo heb je altijd ruimte over als je een beetje uitloopt. Bovendien kom je dan minder snel in de situatie dat je last minute een verslag moet inleveren met een haperende internetverbinding. Dus hup, voor de zekerheid dat glasvezel abonnement aanvragen!

Niet geheel onbelangrijk is een goede laptop. Heb jij een nieuwe laptop nodig? Kies dan een refurbished macbook. Zo kan je behoorlijk wat geld besparen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.