Skip to main content

Tips: dit moet je doen voordat je gaat verhuizen

Yes, altijd leuk: verhuizen! Een nieuw huisje, misschien zelfs naar een nieuwe stad en met nieuwe mensen om je heen. Het begin van een nieuw leven. Waarschijnlijk ben je superblij met de aanwinst van jouw nieuwe stekkie. Logisch! Maar vergeet niet dat er wel een aantal belangrijke zaken zijn die je moet regelen als je gaat verhuizen. Om jou wat tijd en moeite te besparen, heb ik de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Internet 

Misschien denk je hier niet meteen aan, maar het is slim om dit zo snel mogelijk te regelen. Het duurt soms eventjes voordat je het binnenkrijgt en het is niet prettig om een aantal weken zonder internet te zitten in jouw nieuwe huis. Zeker nu we online colleges volgen en tentamens moeten maken is goedwerkend internet heel belangrijk! Denk dus even na over wat voor internetabonnement jij zou willen. Wat heb je nodig en wat is mogelijk op jouw adres? Misschien wil je ook een tv aansluiting? Dan kun je gaan voor een combinatie. Om het voordeligste abonnement te vinden kun je alles in 1 vergelijken. Zo heb je alles snel op een rijtje en kan je makkelijk een keuze maken!

Verzekeringen

Nu je op jezelf gaat wonen moet je allerlei verzekeringen regelen. Nou ja, het moet niet, maar het is wel verstandig! Alleen een zorgverzekering afsluiten is verplicht in Nederland, maar verder mag je het zelf weten. Ondanks je misschien als arme student niet zoveel geld te besteden hebt, is het toch handig om wat verzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Met een inboedelverzekering worden de kosten gedekt wanneer er brand ontstaat of als er ingebroken wordt. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien als je bijvoorbeeld de laptop van een studiegenoot laat vallen. Ze kosten beiden maar een paar euro per maand, dus zeker doen! Regel de verzekeringen ook op tijd, zodat je vanaf het moment dat je er woont meteen goed verzekerd bent. 

Adres wijzigen

Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar toch zijn er veel die het vergeten: adreswijzigingen doorgeven. Het belangrijkste is eigenlijk je adres doorgeven bij de gemeente. Als je jouw nieuwe adres doorgeeft bij de gemeente met jouw DigiD, dan wordt het ook meteen gewijzigd bij Studielink, je zorgverzekering, toeslagen, etc. Je hebt hiervoor een huurovereenkomst nodig en een geldig legitimatiebewijs. Inschrijven kan een maand voor de verhuizing tot vijf dagen erna. Doe dit snel om een boete te voorkomen! Daarnaast is het handig om je adres te wijzigen bij de tandarts en huisarts, maar ook bij jouw favoriete webshop en andere plekken waar je regelmatig dingen online besteld.

Meubels en inrichting

Als de saaie dingen geregeld zijn, dan is het tijd voor de leuke dingen! Je bent vast al dagen aan het kijken op verschillende webshops naar leuke spulletjes. Als je naar een (kleine) studentenkamer gaat verhuizen, dan is het slim om wat multifunctionele meubels te komen. Zoals bijvoorbeeld een slaapbank of een bed met veel opbergruimte eronder. Zo houd je meer ruimte over voor nog meer leuke spulletjes! 

Succes met de verhuizing en veel plezier in je nieuwe stekkie. Enjoy!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.