Skip to main content

Studeren in Amerika

Bij de American dream heeft iedereen wel een idee. Amerika is dan ook een van de meest toonaangevende landen ter wereld. Niet alleen op het gebied van cultuur (high school movies!), maar ook op het gebied van politiek. Wil jij in het buitenland studeren? Dan is studeren in Amerika een heel goed idee!

High school Amerika

Het Amerikaanse onderwijssysteem is heel anders dan het Nederlandse. Kom jij net van de middelbare school of ga je dit jaar eindexamen doen? Dan is het een goed idee om een jaar high school Amerika te doen. Bij deze uitwisseling word je een jaar ondergedompeld in de Amerikaanse onderwijscultuur. Dit betekent dat het niet alleen belangrijk is om goede cijfers te halen, maar ook om andere activiteiten te doen. Bijvoorbeeld een sport of… cheerleaden! In Amerika geloven ze namelijk dat ze hun leerlingen all round moeten voorbereiden op de rest van hun leven. Er is dan ook veel competitie tussen studenten in Amerika.

College Amerika

Na de middelbare school kun je er ook voor kiezen om een jaar aan een college in Amerika te studeren. Een college is een onderwijsinstelling waar Amerikaanse studenten naartoe kunnen gaan na high school. Het is dus vergelijkbaar met een Nederlandse hogeschool en sommige universiteiten.

Uitwisseling Amerika

Een andere optie is om op uitwisseling naar Amerika te gaan. Tijdens zo'n tussenjaar kan je bijvoorbeeld Engels leren (in combinatie met academische vakken), stage lopen of vrijwilligerswerk doen. Er zijn in Amerika natuurlijk een heleboel toffe bestemmingen om naar toe te gaan. Onze favoriet? The Big Apple natuurlijk! Times Square, de wolkenkrabbers, het Vrijheidsbeeld en Broadway… Genoeg ingrediënten voor een onvergetelijk jaar!

Wil jij tijdens je uitwisseling naar Amerika liever van de zon genieten? Dan moet je echt naar Honolulu, Miami of Santa Barbara! Honolulu is echt een zonnig paradijs. Engels leren op dit eiland betekent dan ook veel zon en genieten! In Miami ben je aan het goede adres als jij van zwoele nachten houdt. Door de Latinocultuur kan je hier tot diep in de nacht dansen. Maar vergeet niet dat je ook af en toe moet studeren in Amerika ;). Vind jij het belangrijk dat je tijdens je tussenjaar ook van de natuur kan genieten? Ga dan naar Santa Barbara. Het is hier namelijk heerlijk weer en je vind er prachtig wijnlandschap en mooie heuvels.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan eens onze blog over de voordelen van een tussenjaar. Wedden dat jij straks ook een tussenjaar wilt nemen?!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.