Skip to main content

Studentenverenigingen in Delft

Ga jij na de zomer in Delft studeren? Goed idee, want Delft is een gezellige studentenstad met veel studentenverenigingen. In deze blog lees je welke studentenverenigingen in Delft te vinden zijn.

Gezelligheidsverenigingen

Als men aan een studentenvereniging denkt, gaat het vaak over gezelligheidsverenigingen. Dit zijn verenigingen die vooral in het teken staan van leuke activiteiten en feestjes. Als je lid wordt van een gezelligheidsvereniging, leer je snel veel nieuwe mensen kennen. Aan je jaarclub of dispuut houd je vaak connecties over die na je studententijd van pas kunnen komen. In Delft vind je gezelligheidsverenigingen van verschillende grootten en met verschillende gebruiken. De grootste vereniging is Virgiel, gevolgd door het Delftsch Studenten Corps. Dit zijn verenigingen met een ontgroening en een aantal verplichtingen. Is dit niets voor jou? Dan kun je bijvoorbeeld lid worden bij Nova, een vereniging zonder ontgroening. Ook zijn er kleine verenigingen, zoals Delftsche Zwervers, waar je iedere donderdag lekker kunt borrelen.

Sportverenigingen

Ben jij op zoek naar gezelligheid en sportiviteit? Dan kun je lid worden van een sportvereniging. Er zijn verenigingen voor allerlei verschillende sporten, zoals roeien, rugby, wielrennen en hockey. Als je actief lid wordt bij zo’n vereniging en vaak langsgaat, hoef je geen sportschoolabonnementje meer te nemen! Bovendien kun je hier na het sporten vaak genieten van een lekker biertje en worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Check ons overzicht van studentensportverenigingen in Delft om te zien welke opties er allemaal zijn.

Religieuze verenigingen

Er zijn vier christelijke studentenverenigingen in Delft te vinden. Deze verenigingen verschillen in grootte en stroming, maar hebben gemeen dat ze gezelligheid en verdieping in het geloof bieden.

Overige verenigingen

Naast bovenstaande studentenverenigingen, zijn er ook nog verenigingen met een andere focus te vinden. Zo zijn er muziekverenigingen, een LHBT+ vereniging en politiek gerelateerde studentenverenigingen in Delft.

Studieverenigingen

Naast studentenverenigingen zijn er ook veel studieverenigingen in Delft. Een studievereniging is anders dan een studentenvereniging, omdat de gezelligheid van een vereniging gecombineerd wordt met studiegerelateerde activiteiten. Vaak worden er naast borrels en feestjes activiteiten als bedrijvenbezoeken of leerzame workshops georganiseerd. Een studievereniging is daarom een aanrader als je graag een biertje drinkt met vrienden én af en toe naast het studeren extra vaardigheden en kennis op wil doen in jouw vakgebied.

Lid worden bij een studievereniging is sowieso een aanrader. Het kost meestal niet zo veel geld en je kan er vaak voordelen uithalen, zoals korting op studieboeken. Twijfel je nog of je (ook) lid wil worden van een studentenvereniging in Delft? Lees dan welke voor- en nadelen lid worden heeft. Bekijk ook onze pagina over studentenverenigingen in Delft voor meer informatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.