Skip to main content

Studentenhuis inrichten doe je zo!

Woon jij in een studentenhuis en is jullie gemeenschappelijke ruimte wel toe aan een update? Of ga je samen met vrienden een appartement huren en zoeken jullie nog inspiratie voor het inrichten van de woonkamer? Bij deze blog zit je goed! Ik vertel je graag waar je op moet letten bij het aanschaffen van spullen voor de woonkamer.

Bank

Het belangrijkste van de woonkamer: de bank! Banken heb je in veel verschillende formaten, kleuren en opstellingen. Maar wat is verstandig voor jouw studentenhuis? Komen er vaak mensen over de vloer? Wordt er vaak gemorst op de bank? Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken! Als er vaak logés zijn, dan is een grote hoekbank wel handig, of misschien zelfs een slaapbank! Een bank met wasbare hoezen is eigenlijk voor iedereen wel slim, maar vooral in een huis waar veel studenten wonen! Ga ook niet voor een witte bank, maar juist een donkere kleur bank met een grof geweven stof. Op deze manier zie je vlekken veel minder snel!

Tip: toch een zichtbare vlek? Groene Dreft op de vlek doen en heel hard boenen met een natte doek werkt vaak het beste!

Eettafel

Eettafels zijn er ook in veel soorten en maten, maar voor een studentenhuis is een uitschuifbare eettafel toch wel het beste idee! Zo kun je met al jouw huisgenoten gezellig eten, maar kun je aan de verlengde tafel ook spelletjesavonden houden, of wat dacht je van beerpong! Tegenwoordig kun je perfect afgewerkte eettafels kopen, maar ook juist tafels met een grover blad. Dit laatste is momenteel helemaal hip, maar erg onhandig! De scheuren en kieren vangen kruimels op en krijg je er soms lastig uit met als gevolg dat het gaat schimmelen. Niet zo prettig dus!

Kasten

Kasten zijn goed om je zooi in op te bergen! Dit wil je dan natuurlijk het liefste in een kast met deuren zodat niemand er wat van ziet. Maar tegenwoordig zijn open vakkenkasten ook hét ding, dus waar ga je dan voor? Als je een kleine woonkamer hebt is het handiger om niet de hele ruimte vol te stouwen met meubels. Zorg dat er zoveel mogelijk vloeroppervlakte overblijft. Je kan ook aan de muur houten boxen of planken op hangen, op die manier verlies je geen ruimte op de grond, maar kunnen jullie toch de muur gezellig aankleden. Hebben jullie veel spellen, servies en andere dingen die jullie echt kwijt moeten? Ga dan voor een zo hoog mogelijke kast, hoe hoger hoe beter! Maak in de kast gebruik van plastic bakken om per categorie jullie spullen op te ruimen, zo houd je het overzichtelijk en netjes!

Wil jij na de zomervakantie graag op kamers in Delft? Dit is van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.