Skip to main content

Studenten en huisdieren

In mijn omgeving ben ik een van de weinige studenten die een hond bezit. Het studentenleven bestaat dan ook uit een aantal aspecten, waardoor het niet ideaal is om een huisdier te hebben. Het is daarom goed om rekening te houden met de nadelen, voordat je een huisdier aanschaft!

Honden

Mijn hond Tommie is de meest blije hond die er bestaat. Zijn enthousiasme kent echter ook een paar nadelen:

- Hij springt op schoot (of op je laptop) als je aan het studeren bent

- Hij blaft (vooral als je aan het studeren bent) als hij wil spelen

- Je kan hem niet te lang alleen laten (dus als je naar dat festival wil, moet je een oppas regelen)

- Een hond slaapt niet uit (dus tot 16 uur in bed blijven liggen met een kater zit er niet in)

- Je moet een hond verzorgen (lees: borstelen, eten geven, uitlaten, spelen, liefde en aandacht geven en noem zo maar op)

Katten

Een kat hoef je niet uit te laten en kan je langer alleen laten, maar ook een kat als huisdier heeft zo z’n nadelen:

- Een kat heeft een kattenbak en daar komt een verschrikkelijke lucht vanaf (als je ‘m niet vaak genoeg schoonmaakt dan)

- Als een kat liefde wil kan ‘ie in je nek gaan liggen (handig als je aan het studeren bent)

- Ook een kat moet je verzorgen en aandacht geven

- Een kat maakt geluid, vooral als ‘ie naar binnen wil (en dat geluid gaat door merg en been)

- Kattenharen vindt je overal (vooral leuk als je met je zwarte jurk/pak naar een gala gaat)

Knaagdieren

Hoewel knaagdieren een stuk minder verzorging nodig hebben, zijn er helaas ook nadelen:

- Veel knaagdieren, zoals hamsters, zijn ’s nachts actief en maken dan ontiegelijk veel herrie (dit kan ook een voordeel zijn als je een echte nachtbraker bent)

- Knaagdieren hebben kooien en die kooien moet je schoonmaken (want geloof me, die lucht trekt overal in)

- Ook knaagdieren moet je eten geven, want anders gaan ze dood (als je dus een weekend losgaat op een festival, moet je iemand regelen die ‘m eten geeft)

Ben je geschrokken van de nadelen?

Dan is er nog een alternatief: een (goud)vis! Als het moet, kunnen goudvissen 2 weken zonder eten en de kom hoeft pas na een week of 3 verschoond te worden. Ideaal!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.