Skip to main content

Stap voor stap jouw balkon klaarmaken voor de lente

Yes, het zonnetje komt weer tevoorschijn. Wat hebben we die gemist! Iedereen loopt weer iets vrolijker over straat, de natuur krijgt weer kleur en de eerste lammetjes zijn al gespot. Dat kan maar één ding betekenen: het is bijna lente! Vorig jaar hadden we onverwachts in de lente al heel veel mooie dagen, vol zon en best wel hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Dit jaar willen we daar natuurlijk goed op voorbereid zijn, zodat we maximaal van de zon kunnen genieten vanaf ons eigen balkonnetje. In deze blog vertel ik je stap voor stap hoe je jouw balkon helemaal klaar kan maken voor de lente!

Stap 1: grote schoonmaak

Oké, het is niet de leukste klus, maar dit is wel het begin van de make-over! Trek al het onkruid tussen de stenen vandaan, haal een doekje (of schuurspons) over het balkonhek en regel zo nodig een hogedrukspuit. Haal jouw balkon helemaal leeg zodat je overal bij kunt. Dit is meteen een goed moment om eens wat spullen uit te zoeken. Alles wat je niet nodig hebt, mag gelijk weg! Grote kans dat jouw balkon al niet super groot is, dus zonde om er spullen op te laten staan die je toch nooit gebruikt. 

Stap 2: meubels

Nu het balkon helemaal schoon is, kun je beginnen met de inrichting. Het verschilt natuurlijk per balkon wat handig is. Bij een iets groter balkon kun je gaan voor een heerlijke loungebank, maar bij een klein balkon is een tafel met twee stoeltjes misschien handiger. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar tuinmeubelen van hartman! Als je even krap bij kas zit, dan kun je ook eens kijken bij een kringloopwinkel of op Marktplaats. Tweedehands meubels zijn meestal met een likje verf weer als nieuw! 

Tip: heb je een heel klein balkon? Kijk dan eens naar een inklaptafeltje die je aan het balkonhek kunt hangen. Neemt geen ruimte in beslag als je ‘m niet gebruikt. Ideaal! 

Stap 3: plantjes

Dit is het leukste gedeelte, als je het mij vraagt. Ik haal het liefst zoveel mogelijk groen in huis én op het balkon. Als je een klein balkon hebt, kijk dan eens naar hangbakken voor aan de rand. Dit klinkt misschien wat ouderwets, maar dit is weer helemaal hip! Zonder dat het ruimte in beslag neemt, ziet het er toch groen uit! Je kunt ook een oude pallet tegen een muur aanzetten en hier verschillende plantjes inzetten. Ook leuk! 

Stap 4: accessoires

Maak tot slot het balkon gezellig met leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan leuke kussens voor op de bank of stoelen, een tafelkleedje of een vloerkleed voor buiten. Vergeet ook de lampjes niet! Bijvoorbeeld een lichtslinger langs de muur. Zo kun je de aankomende zomeravonden lang genieten van jouw balkonnetje! 

Heb je de smaak helemaal te pakken? Check dan hoe je jouw studentenkamer goed schoon kan houden

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.