Skip to main content

Sporten tijdens de zomer

Tijdens de zomer is het heel verleidelijk om de teugels een beetje te laten vieren. Veel teamsporten hebben een zomerstop en je geniet volop van het bourgondische leven. Een bittergarnituurtje op het terras, lekker uiteten en drinken tot diep in de nacht. Heerlijk natuurlijk, maar voor je het weet zitten de kilo’s eraan. Het is daarom verstandig om ook tijdens de zomermaanden te blijven sporten. Lees hier welke sporten je deze zomer in Delft kunt doen!

Sportschool

De sportschool is het hele jaar open, dus perfect om ook tijdens de zomermaanden fit te blijven. Bij sportschool Delft kun je van alles doen; van krachttraining tot yoga en van indoor cycling tot zumba. Begin je na de zomer weer met een teamsport en hoef je dan niet meer naar de sportschool? Dan kun je een flexibel abonnement afsluiten. Je zit dan niet vast aan een jaarabonnement en kunt je lidmaatschap opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Hardlopen

Een andere sport die je heel goed in de zomer kunt doen, is hardlopen. Er zijn tegenwoordig allerlei apps die je helpen om de intensiteit van je training op te bouwen. Zo kun je op een verantwoorde manier beginnen met hardlopen en verklein je het risico op blessures. Het is ook belangrijk dat je goede schoenen koopt als je wil hardlopen. Laat je hierbij vooral adviseren door een deskundige bij een sportwinkel of hardloopspeciaalzaak. Hardloopschoenen kunnen best prijzig zijn, maar ze zijn de investering dubbel en dwars waard. Goede trainingsschoenen zitten comfortabel en verkleinen ook de kans op blessures!

Skeeleren

Skeeleren is ook een hele leuke sport om tijdens de zomermaanden te doen. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar skeelers en je bent ready to go! Er zijn in Delft een heleboel verschillende rondjes die je kunt skeeleren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje door de Delftse Hout? Als je het skeeleren nog niet zo goed onder de knie hebt, is het verstandig om een route met een glad wegdek te kiezen die niet al te druk is. Dit kan bijvoorbeeld langs de Delftse Schie.

Sporten in het park

Delft heeft een heleboel mooie parken die zich uitstekend lenen om te sporten. Ga bijvoorbeeld elke week een middagje voetballen, volleyballen of badmintonnen met vrienden. Na het sporten kunnen jullie dan meteen even bijkletsen en picknicken in het park. Probeer het dan wel een beetje gezond te houden, want anders schiet het niet echt op met het sporten ;).

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.