Skip to main content

Review: opleiding Communicatie

Wil je meer weten over de opleiding Communicatie aan de Haagse Hogeschool? Dan kan ik jou van alles vertellen!

Over mij

Eerst even iets meer over mezelf. Ik ben een 21-jarige Communicatiestudente aan de Haagse Hogeschool. Ik ben begonnen aan mijn 3e jaar, wat dan ook mijn een na laatste jaar is.

Hoe maakte ik mijn studiekeuze?

Mijn studiekeuze vond ik erg moeilijk. Toen ik in het 4e jaar van havo zat, begon ik met het bezoeken van opendagen van scholen. Omdat ik in Gouda woon, ben ik naar Den Haag, Utrecht en Leiden geweest. De Haagse Hogeschool sprak mij heel erg aan. Het is een hele grote school met heel veel verschillende studenten. Omdat mijn middelbare school een klein schooltje was waar iedereen iedereen kende, vond ik het leuk om voor iets kolossaals te gaan. Na het bezoeken van opendagen waren er twee studies die mij erg aanspraken: Communicatie op de Haagse Hogeschool en Toegepaste Psychologie op Hogeschool Leiden. Ik werd ingeloot voor Toegepaste Psychologie, maar ik koos toch Communicatie.

Waarom Communicatie?

Vanaf jongs af aan ben ik al dol op schrijven, daarnaast heeft het nieuws volgen mij erg aangesproken. Ik wilde hier graag meer over leren. Tijdens mijn eerste jaar Communicatie leerde ik vooral de basics. Dit vond ik wel interessant, maar pas toen ik mijn richting vond, begon ik het echt leuk te vinden.

Wat vond ik leuk in jaar 2?

Nadat ik alle basics had geleerd in het eerste jaar, kwam de verdieping in het tweede jaar. Een groot deel bestond wel uit majors (standaard studieprogramma), maar hiernaast mocht ik ook stage gaan lopen. Eerst vond ik dit eng, maar uiteindelijk juist erg leuk. Ik koos voor een Communicatietak die mij erg aanspreekt: marketingcommunicatie. Ik ging opzoek naar een bedrijf die bij mij past en ik kwam uit bij Studentensteden! Hier heb ik heel veel geleerd op het gebied van marketingcommunicatie, zoals blogs schrijven, nieuwsbrieven schrijven, statische pagina’s maken en nog veel meer. Marketingcommunicatie vind ik erg interessant omdat je met communicatie-uitingen (bijvoorbeeld reclame) probeert in te spelen op de behoeften van consumenten. Dit is een grote uitdaging.

Wat vind ik leuk in jaar 3?

Er is nog een aantal majors die ik moet volgen, maar deze vakken zijn over het algemeen erg leerzaam en kun je goed gebruiken in de toekomst. Daarnaast mocht ik zelf een minor kiezen. Mijn minor loopt over 2 periodes. Jouw keuze hierin is erg vrij, dus je kunt echt kiezen wat je leuk vindt. Ik koos voor Pers en Media. Ik wilde meer leren over het nieuws en de media en het schrijven hierover. Tot nu toe heb ik hier onwijs veel over geleerd en hebben we ook leuke uitstapjes gemaakt. Denk hierbij aan langsgaan bij een krantendrukkerij tot aan een uitzending bijwonen en ook maken bij Pauw. Supergaaf als je het mij vraagt! Daarnaast mag ik in de laatste twee periodes van jaar 3 stage gaan lopen in een bedrijf die ik zelf mag kiezen. Ik heb mijn stage al gevonden en wilde deze graag aan laten sluiten bij mijn minor. Ik ga stagelopen bij Radar van AVROTROS. Wat nog een enorme uitdaging gaat worden, maar hier heb ik wel veel zin in.

Vooruitzichten in jaar 4

Hier kan ik nog niet zo veel over zeggen. De bedoeling is dat ik nog 2 minoren ga volgen (die ik zelf uit mag kiezen) en verder moet ik een afstudeerstage gaan lopen en een scriptie schrijven. Hier heb ik ook veel zin in ook al wordt het wel erg spannend.

Een echte aanrader

De opleiding Communicatie vind ik een echte aanrader. Door jaar één moet je een beetje heen bijten, maar daarna krijg je veel vrije keuzes. Je kunt je eigen studierichting opzetten en je kunt in totaal 3 minoren en 3 stages zelf kiezen! Je moet er wel zelf wat van maken, maar dan is het echt een topstudie. Wil jij meer weten over studeren in jouw stad? Bekijk dan onze pagina Studeren in

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.