Skip to main content

Op kamers in Delft

Tijdens je studententijd op kamers in Delft gaan is leuk, maar wordt helaas steeds moeilijker. Door het woningtekort kan het lastig zijn om een kamer te vinden in Delft. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor tijdens (en na) de zoektocht!

Waar moet je op letten tijdens je zoektocht?

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je wilt als je op kamers in Delft gaat. Naar wat voor woonruimte ben je op zoek? Wil je in een studentenhuis wonen of liever zelfstandig? Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft studentenwoningen in Delft. Denk daarnaast na over hoe groot de kamer minimaal moet zijn. Hoeveel huisgenoten wil je? En ook niet onbelangrijk, hoeveel heb je per maand te besteden aan huur? Het is een aanrader om voor jezelf een lijstje te maken met dit soort eisen. Tijdens het zoeken kun je dan makkelijker filteren. Wanneer je op veel verschillende kamers reageert, kan het ook handig zijn om dit voor jezelf te noteren. Schrijf kort op om wat voor kamer het gaat en wanneer je gereageerd hebt. Soms kun je een advertentie namelijk niet meer terugvinden.

Hoe vind je een kamer in Delft?

Er zijn verschillende zoekmogelijkheden voor kamers in Delft. Als je al in Delft studeert en lid bent van een studentenvereniging, kun je je eigen Delftse netwerk gebruiken. Daarnaast is sociale media in dit soort situaties altijd heel handig. Zo zijn er verschillende Facebookgroepen en -pagina’s waar advertenties voor kamers geplaatst worden. Word bijvoorbeeld lid van de Facebookgroep Kamer in Delft of kijk op de pagina Zoekt kamer in: Delft. Op onze website houden we het kameraanbod in Delft ook in de gaten. Tot slot kun je je inschrijven voor (betaalde) woningsites, maar wees hier voorzichtig mee. Je krijgt dan namelijk niet altijd waar voor je geld.

Hoe maak je een goede indruk op een hospiteeravond?

Veel studentenhuizen zoeken een huisgenoot via hospiteeravonden, in Delft ook wel instemmingsavonden genoemd. Als de bewoners jouw reactie op de advertentie leuk vinden, word je uitgenodigd voor een hospiteeravond. Hoe zo’n avond eruitziet en hoeveel anderen er zijn uitgenodigd, verschilt vaak per huis. Zo’n avond kan daarom erg spannend zijn. Je wilt immers een goede indruk maken. Het belangrijkste is dat je jezelf bent. Bedenk van tevoren wat je graag over jezelf wilt vertellen en wat jij zelf zoekt in een huis. Hier vind je meer tips voor hospiteeravonden.

Waar moet je aan denken tijdens de verhuizing?

Heb je een kamer weten te bemachtigen? Dan is het tijd voor de verhuizing. Waarschijnlijk heb je nieuwe spullen nodig. Natuurlijk kun je hiervoor even langs Ikea, maar door spullen op Marktplaats te kopen ben je vaak een stuk goedkoper uit. Daarnaast zijn er een aantal administratieve zaken die je moet regelen. Schrijf je bijvoorbeeld in bij de gemeente en vergeet niet je adres te veranderen bij andere instanties. Check ook of je de juiste verzekeringen hebt en waar je terecht kunt voor een tandarts en huisarts in Delft.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.