Skip to main content

Oh nee, een kapotte telefoon

Het is natuurlijk nooit leuk als je telefoon kapot gaat, maar in deze tijd hebben we ‘m misschien wel meer nodig dan ooit. Tijdens de lockdown maken we natuurlijk superveel gebruik van onze telefoon. Een kapotte telefoon moeten we zo snel mogelijk oplossen en daarom geef ik je tips hoe je dit snel en goedkoop kunt fixen. Lees je mee?

Zelf repareren

Ja, je leest het goed: zelf repareren! Hoe cool als je kunt zeggen dat je zelf jouw telefoon hebt gemaakt? Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat zelfs de meest onhandige mensen dit kunnen. Er zijn verschillende sites waar je onderdelen voor je telefoon kunt kopen en daarbij een duidelijke instructievideo krijgt. Aan de hand van deze video kun je stap voor stap jouw telefoon repareren. De grootste uitdaging is misschien om te achterhalen wat er precies kapot is. Als dit het beeldscherm is, dan is dat duidelijk, maar het kan ook een klein onderdeeltje zijn die ergens verstopt zit. En denk eraan om te kijken of je voldoende gereedschap in huis hebt!

Refurbished

Heb je geen zin of tijd om je telefoon te repareren, dan kun je een nieuwe telefoon bestellen. Maar voordat je dat doet, kijk dan eens naar refurbished telefoons. Dit is een tweedehands telefoon die helemaal gecontroleerd en opgeknapt is. Eigenlijk als nieuw, alleen dan een stukje goedkoper. Zeker een aanrader! Je hebt bijvoorbeeld al een refurbished iPhone 11 voor nog geen €600. Naast dat het je wat geld scheelt, ben je ook milieubewust bezig. Het is toch zonde om een nieuwe telefoon te kopen als je ook een gebruikte kan kopen? Je bespaart de wereld een hoop schadelijke stoffen hiermee.

Nieuwe telefoon

Schaf je toch liever een nieuwe telefoon aan? Dan heb je de keuze tussen een abonnement met toestel of een sim only abonnement. Een telefoon tijdens je studententijd is al duur genoeg, dus ik zou gaan voor een abonnement met toestel. Zo betaal je elke maand een bedrag voor je telefoon. Als je het toestel helemaal hebt afbetaald, dan loopt het abonnement verder als sim only. Als je toevallig wat spaargeld hebt of een schenking hebt gekregen, dan is een sim only wel een goed idee. Dan kun je de nieuwe telefoon gewoon in één keer aftikken, dus dat scheelt je weer wat per maand.

Je kunt natuurlijk ook je telefoon opsturen of langs bij een telefoonwinkel, maar een nieuwe telefoon is altijd leuk! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.