Skip to main content

Nu al pensioen opbouwen: belangrijk of niet?

Jij bent net als ik waarschijnlijk een student, je hebt waarschijnlijk een bijbaantje en je maakt je waarschijnlijk nog geen zorgen over je pensioen. Gelijk heb je, ik ook niet, tot ik laatst een artikel las over het pensioen. Dat werd een eye-opener.

Je mini pensioen verdwijnt!

Vorige maand las ik een artikel over dat het mini pensioen van heel veel jongeren per januari 2019 verdwijnt vanwege de verandering van een wet. Via een website kon ik kijken of ik bij mijn vroegere bijbaantjes als vakkenvuller en caissière pensioen heb opgebouwd. Was dat het geval, dan kon ik die paar tientjes in nu mooi m’n eigen zak steken voordat het zou verdwijnen. Dan kon ik dat leuke shirtje toch kopen of een avondje flink stappen. Maar is het wel verstandig?

Afkopen of afdragen?

Ik vertelde dit verhaal aan m’n ouders toen ik daar een avondje kwam eten. Zij vroegen zich af waarom ik het geld in m’n zak wilde steken? Ik kon het ook afdragen, dan zou het meegenomen worden. Misschien wordt het geld wel meer waard over de komende jaren en is die paar euro extra op m’n oude dag heel erg welkom. Mijn eerste ingeving was toch wel om mijn mini pensioen af te kopen, zodat ik daar nu plezier van had. Maar ik ging toch wel twijfelen. Ik ben zoals ik ben, en ik wil graag alle ins en outs weten ergens van. Ook over een relatief saai onderwerp als pensioen.

Evi van Lanschot

Google is mijn beste vriend en zo kwam ik bij een artikel van Evi van Lanschot, een website die je informeert en adviseert over belangrijke zaken zoals pensioen. Hier las ik dat je kunt beleggen met pensioen. Ik realiseerde me na het lezen dat het best belangrijk is om nu al na te denken over het pensioen, vooral als je een leuk leven wilt houden later. Op de website van het SVB kwam ik tot de schokkende ontdekking dat ik tot oktober 2064 moet werken. Dan ben ik 71 jaar en 3 maanden. Hier moest ik wel even van bijkomen.

Pensioen opbouwen vanaf nu

 

Als jij een bijbaantje hebt naast het studeren, zou ik aanraden om eens navraag te doen of je al pensioen opbouwt. Zo niet, dan kun je via Evi onderzoek doen naar jouw opties, want het kan zomaar van pas komen later. Mocht je nog niet overtuigd zijn? Dan kun je uitrekenen wat jouw AOW-leeftijd is. No worries, niet in paniek raken, het komt allemaal goed!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.